Pertti Koivula näyttelee kunnanjohtajaa Krapilla elokuussa – luvassa suhmurointia ja korruptiota metoo -ajan tyyliin

Pertti Koivula eläytyy tänä kesänä kunnanjohtajan työn tuomiin haasteisiin eri puolilla Suomea.

Anne Sirvio

TUUSULA | Näyttelijä Pertti Koivulaa on totuttu näkemään monenlaisissa rooleissa niin kesäteattereissa kuin televisiossakin. Kivenpyörittäjän kylästä hänet muistetaan ilmeikkäänä Urho Pölösenä ja Krapin kesäteatterista itseriittoinen ja jääräpäisenä tiilitehtaan johtajana, joka laukoo loputtomia elämänviisauksiaan näytelmässä Särkelä itte.

Kansan rakastama Koivula tekee tänä kesänä uuden aluevaltauksen hyppäämällä kunnanjohtajan saappaisiin. Paikkana on 250-paikkainen Kuninkaankartanon kesäteatteri Juvalla sekä naapurikunta Puumalan puolella sijaitseva Sahanlahden kesäteatteri.

Koivula kiertää lavoilla tanssimassa argentiinalaista tangoa.

Tuusulassakin laulava "kunnanjohtaja" ehtii loppukesästä pistäytyä.

Minä kunnanjohtaja Pertti Koivula saa ensi-iltansa Juvalla juhannusviikolla ja elokuussa Koivulan vierailuesityksiä Krapilla on kaksi. Esitykset Krapin kesäteatterissa ovat 17.8. ja 18.8.

– Kunnanjohtajan tekemiset voi sijoittaa aika moneenkin paikkaan Suomessa. Luvassa on suhmurointia ja korruptiota metoo -ajan hengessä, lupaa Juvalta kesken harjoitusten tavoitettu näyttelijä.

– Luettavaa on ollut harjoituksissa 33 sivua, joten muille harrastuksille ei ole jäänyt aikaa.

Jos aikaa jää, Koivula suuntaa tanssilavoille tanssimaan argentiinalaista tangoa. Suosikkilavoikseen hän nimeää Ruusulinnan, Pavin ja Ämyrin.

– Tanssi on nykyisin ykkösharrastukseni, tangolaulajanakin mainetta niittänyt näyttelijä kertoo.

Onnen maan "Kohtalon tango" nosti hänet suosituksi myös laulajana. Hän on keikkaillut myös veljensä Ilkka Koivulan kanssa rokkia soittaen ja toiminut ääninäyttelijänä joidenkin animaatioelokuvien suomenkielisissä versioissa.

Lisäksi hän harrastaa radioamatööritoiminta, josta innostui jo nuorena poikana Ranualla asuessaan. Koivula esiintyy tänä kesänä ensimmäistä kertaa kollegansa Pauliina Hukkasen neljä vuotta sitten perustamassa Kuninkaankartanon ammattikesäteatterissa. Myös Hukkanen on tuttu kasvo Keski-Uudenmaan teatterista muun muassa Avomielisestä Annelista.

Juvalaislähtöinen Hukkanen laajensi toimintansa viime vuonna Sahanlahden sahamiljööseen, jonne nousi katettu ja nouseva 280 -paikkainen teatteri. Avajaisnäytelmänä Juvalla nähtiin kantaesitys Terapian tarpeessa, joka kiertää edelleen Suomea Sari Havaksen ja Pauliina Hukkasen tähdittämänä.

Yhden miehen show

Kirjailija Jari Järvelän romaani Minä, kaupunginjohtaja muuntuu lutvikkaasti myös yhden miehen näytelmäksi. Milko Lehdon dramatisoima Minä kunnanjohtaja Pertti Koivula saa kantaesityksensä 19. kesäkuuta Kuninkaankartanon kesäteatterissa Juvalla.

Juvalta esitys siirtyy viime kesänä toimintansa aloittaneeseen Sahanlahden kesäteatteriin. Yhteensä esityksiä on 21.

Esitys kiertää myös muualla Suomessa, muun muassa Tuusulan Krapilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut