Japaniin ei matkustettu nukkumaan – Opiskelijaryhmä kertoo kokemuksistaan blogissa

Matkalla. Lukiolaispojat ottivat kaiken irti matkastaan Japaniin.

Väkeä riitti kaikkialla, kuten täälläkin japanilaisessa temppelissä.

Sanna Sarenius

Viikkouutiset kertoi maaliskuussa Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen opiskelijoista, jotka olivat suunnitelleet oma-aloitteisesti laajan Japani-projektin, joka huipentui vierailuun kohdemaassa. Ennen matkalle lähtöä Janne Peltokorpi, 17, Lauri Talvitie, 18, Oskari Valkama, 17, ja Eero Reijonen, 17, olivat muun muassa rakentaneet projektia varten omat blogisivut, käyneet vierailulla Japanin suurlähetystössä sekä tutustuneet kattavasti eri kulttuurikohteisiin, joissa he aikoisivat vierailla. Kiinnostus Japania kohtaan oli herännyt, kun pojat olivat tutustuneet japanilaisen vaihto-oppilaan, Kai Inagakin kanssa hänen ollessaan Suomessa.

Hyvin valmistautunut seurue lähti reissuun huhtikuussa, 13. päivä perjantaina. Kun he olivat onnistuneet seikkailemaan luotijunalla Nagoyasta Tokioon ja rautatieasemalta ulos, heidän tajuntaansa iski, että nyt ovat pojat tulleet suureen kaupunkiin.

– Varmaan puolet Tuusulan väestä oli rautatieaseman ympärillä, Peltokorpi kuvaa.

Siitä alkoivat kommellukset. Kapselihotellissa kävi ilmi, että varaus oli tehty edelliselle päivälle. Onneksi majapaikka järjestyi toisesta kapselihotellista pienten neuvotteluiden jälkeen. Vaikka takana alkoi olla jo yli 30 tuntia hereillä, innostus oli niin suurta, että heti ensimmäisenä iltana seurue lähti jo tutkimaan kaupunkia ja päätyi lopulta karaokeen.

– Siellä tajusimme, että olimme olleet yli 35 tuntia hereillä. Sitten alkoi energia loppua. Uni tuli hotellilla nopeasti.

Pojat heräsivät joka aamu aikaisin, jotta he ehtisivät tehdä, nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Suuri osa suunnitelmista toteutui suunnitellusti. Toisinaan piti myös muuttaa suunnitelmia, kuten esimerkiksi sumopainiottelun kohdalla, joka oli niin suosittu, ettei sinne saanut enää lippuja. Sen sijaan seurue kävi tutustumassa japanilaiseen pyhäkköön.

Matkan aikana tutuksi ehtivät tulla muun muassa maailman toiseksi korkein rakennus, 634 metriä korkea Tokyo Skytree, paikallinen yhteiskoulu, Nagoyan linna sekä kulttuuripääkaupunki Kioto, jossa seikkailtiin polkupyörillä. Vierailu Disneylandissa oli vaikuttava ja siellä viihdyttiinkin sulkemisaikaan saakka. Matka sisälsi myös kahvittelua suurlähettiläs Jukka Siukosaaren kanssa.

– Hän kuunteli kiinnostuneena, kun kerroimme projektistamme ja antoi hyviä neuvoja, pojat kertovat.

Pitkän päivän jälkeen pojat jaksoivat joka ilta tunnollisesti kirjoittaa blogiin päivästään.

– Vaivannäkö on palkittu. Viime kuussa blogiamme oli käynyt lukemassa yli 3000 vierailijaa.

Operaatio Japani

Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen neljä opiskelijaa toteutti oppilaslähtöisen Japani-projektin, joka huipentui matkaan kohdemaahan.

Projekti on osa Tuusulan lukion laajennettua oppimisympäristöä.

Palattuaan pojat ovat käyneet kouluissa ja Opetushallituksessa kertomassa projektistaan.

Lukuisien kontaktien lisäksi projekti poiki koko nelikolle kesätyöt Turun yliopistossa.

Seuraava projekti on jo suunnitteilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut