Justin ison vesivahingon aiheutti putkirikko: vuoto aiheutti mittavat vahingot ja sulki päivystyksen ainakin täksi päiväksi – vuodon huomasi asiakas

Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus Justissa sattui tänään torstaina mittava vesivahinko. Vettä pääsi valumaan paljon rakenteisiin ehkä pitkänkin aikaa.

Vesivahinko sulki Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus Justin päivystyksen torstaiaamuna. Osasto pysyy kiinni ainakin torstaipäivän. Kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita ohjataan hakeutumaan hoitoon Hyvinkään sairaalan päivystykseen. Marianna Simo

Marianna Simo

JÄRVENPÄÄ | Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus Justissa tänään helatorstaina tapahtuneen mittavan vesivahingon tuhot näyttävät edellistäkin vesivahinkoa pahemmilta. Vuonna 2017 avatussa <u>Justissa tapahtui iso vesivahinko kolme viikkoa sitten</u> neljännen kerroksen terveyskeskusosastolla.

Nyt vesivahinko tapahtui sosiaali- ja terveyskeskuksen kiireettömän hoidon osastolla toisessa kerroksessa. Vahinko sattui, kun käyttövesiputki rikkoutui rakennuksen toisessa kerroksessa.

Vettä pääsi ryöppyämään arviolta useita tuhansia litroja toisen kerroksen lääkärien ja hoitajien vastaanottotiloihin. Vettä valui suuria määriä myös toisen kerroksen läpi ensimmäisen kerroksen päivystykseen. Vettä pääsi myös kellaritiloihin, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Niklas Eriksson

– Suurimmat vahingot ovat kakkoskerroksessa. Vettä oli useassa paikassa lattialla noin viisi senttiä, kun tulimme paikalle, Niklas Eriksson kertoo.

Vettä oli useassa paikassa lattialla noin viisi senttiä.

Justin päivystyssuljettiin vesivahingon vuoksi heti aamulla ja se pysyy kiinni ainakin tämän päivän. Kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita ohjataan hakeutumaan hoitoon Hyvinkään sairaalan päivystykseen.

– Toiveissamme on, että saisimme akuutinauki huomenna, Järvenpään kaupungin palvelualuejohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä sanoo.

Sen sijaan huomiselle perjantaille varattuja kiireettömiä lääkäriaikoja on jouduttu perumaan useita kymmeniä, Kariniemi-Örmälä kertoo.

– Puhelinpalvelumme toimivat normaalisti, Kariniemi-Örmälä kertoo.

Perjantaille varattuja kiireettömiä lääkäriaikoja on jouduttu perumaan useita kymmeniä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin vesivahingon torjuntaan kello 9 aikaan aamulla. Paikalle lähti kaikkiaan neljä pelastuslaitoksen yksikköä ja kaksi sopimuspalokuntaa.

Pelastuslaitos sai imuroitua veden rakennuksesta noin kolmen tunnin päästä vahingon havaitsemisesta.

– Vesi-imuroinnissa ollaan tässä juuri loppusuoralla. Kosteutta on rakenteissa paljon. Niiden kuivaaminen aloitetaan heti, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Niklas Eriksson kertoi puolen päivän aikaan torstaina.

Ensi arvioiden mukaan vesivahinko ehti aiheuttaa mittavat aineelliset vahingot Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskukseen.

– Lopullinen tilanne selviää rakenneavausten jälkeen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Niklas Eriksson kertoo.

Tilannetta pahensi se, että vesivahinko sattui pyhäpäivänä, kun terveyskeskuksen kiireetön osasto oli suljettuna. Vesivahingon havaitsi ensimmäisen kerroksen akuuttiin eli päivystykseentullut terveyskeskuksen asiakas.

– Asiakas oli huomannut, että vettä valuu hissikuiluun. Vettä saattoi valua pitkäänkin, sillä kiireetön osasto oli tänään kiinni pyhäpäivän takia, päivystävä palomestari Niklas Eriksson kertoo.

Asiakas oli huomannut, että vettä valuu hissikuiluun. Vettä saattoi valua pitkäänkin.

Päivystyksessä oli vahingon tapahtumahetkellä yksittäisiä potilaita, Järvenpään kaupungin palvelualuejohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä kertoo. Vesivahinko ei vaarantanut potilaiden tai henkilökunnan turvallisuutta.

Aiemman vesivahingon kastelema vuodeosasto toimii Justissa normaaliin tapaan. Vuodeosastolla oltiin jonkin aikaa ilman vettä, kun veden tulo katkaistiin kiinteistössä.

– Onneksi vuotokohta saatiin paikallistettua ja ohitettua pian niin, että vesikatko jäi lyhyeksi, Järvenpään kaupungin palvelualuejohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä kertoo.

Justin vesivahingon suuruus selvinnee huomenna. Silloin tehdään myös tarkempi tilannearvio siitä, milloin päivystysja toisen kerroksen kiireettömän hoidon tilat saadaan otettua käyttöön.

– Juuri kävelen tässä toisessa kerroksessa. Tilanne ei näytä täällä nyt onneksi kovin pahalta, Järvenpään kaupungin palvelualuejohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä kertoi torstaina puolen päivän aikaan.

Justin toisessa kerroksessa sijaitsevat aikuissosiaalityön tilat ja päihde- ja mielenterveyshoidon tilat säilyivät kuivina vesivahingosta huolimatta.

Juttua muokattu 10.5.2018 klo 13.27. Korjattu virheellinen termi akuuttiosasto päivystykseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Henkilöauto paloi "rangaksi" yöllä Keravalla – tuli uhkasi tarttua myös asuntoautoon
 2. Järvenpään kaupunkifestivaalin lauantain liput myytiin loppuun
 3. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 4. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 5. Perhelä-hanke nytkähtää eteenpäin – rakennuslupaa voi hakea nyt elokuussa
 6. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 7. Oikaisu: Tuusulan koronaluvuissa virhe
 8. Auto ajautui päin valotolppaa yöllä Mäntsälässä – kuljettaja lähti karkuun onnettomuuspaikalta
 9. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 10. Tuusulan bussikatoksia elävöitetään vanhoilla kuvilla – kunta kaipaa palautetta pilottikatoksesta
 11. Tuusulan asuntomessut: Kadonnut kynttilänjalka ihmetyttää asuntomessuilla – "Ei yhtään varkautta yhdeksään vuoteen"
 12. Näköislehdessä tänään: Anu Kuivalainen teki dokumenttielokuvan vanhenevien ihmisten moninaisesta rakkaudesta – "Lähtökohta tämän elokuvan aiheeseen oli alun perin seksuaalinen. Kun sitten aloin tehdä elokuvaa ja aloin jutella näiden ihmisten kanssa huomasin, että se on aika kapea lähtökohta"
 13. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 14. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 15. Sairauskohtauksen saanut mies törmäsi puuhun Tuusulanväylällä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.