Tuleeko Keravasta ensimmäinen muovipussiton kaupunki Euroopassa? – Marin idea nappasi innovaatiokilpailun voiton

Kreava-viikko ja innovaatiokilpailu poikivat monta toteuttamiskelpoista ideaa, joista neljä palkittiin rahapalkinnoilla.

Mari Granströmin Muovipussiton Kerava -innovaatio voitti Kaupungin vetovoimaisuus -kategorian. Mari Mäkinen

toimitus

KERAVA | Keravalla vietettiin viime viikolla Kreava-viikkoa. Viikon tavoite oli kehittää kaupunkia yhdessä erilaisissa suunnittelutilaisuuksissa ja asuinaluepalavereissa. Viikko huipentui lauantaina Kreava-innovaatiokilpailuun, joka nosti kaupunkilaisten osaamisen ja ideat valokeilaan.

Kilpailu oli kaikille avoin kolmessa eri kategoriassa, jotka olivat Kaupungin vetovoimaisuus -kategoria, Hyväntekeväisyys-kategoria ja Väliaikaisten tilojen -käyttöideat -kategoria. Kilpailupäivänä kaksi ensin mainittua kategoriaa yhdistettiin.

Ehdotuksia saapui yhteensä 17, jotka kaikki esiteltiin Sompion koululla pidetyssä finaalitilaisuudessa lauantaina. Isoimman, 13 eri ehdotusta sisältävän Kaupungin vetovoimaisuus ja hyväntekeväisyys -kategorian voitti Mari Granströmin ideoima Muovipussiton Kerava. Innovaatio oli niin tuomariston kuin yleisön mieleen. Moni ilmoitti jo paikan päällä haluavansa olla hankkeessa mukana.

Kemian tohtori Granström on voitosta erittäin iloinen ja otettu. Hän kertoo aloittaneensa idean työstön puoli vuotta sitten, jolloin hän otti yhteyttä Keravan kaupunkiin. Silloin kaupungilta ei vielä löytynyt valmiutta lähteä mukaan, mutta nyt kilpailun voitto oli samalla idean toteuttamislupaus.

–Kerava tulee nähtävästi olemaan ensimmäinen muovipussiton kaupunki Euroopassa, Granström iloitsi.

Maailmalla muovipussittomuus ei ole aivan tavatonta. Chilessä kolme kaupunkia on sitoutunut muovipussittomuuteen ja Australiassa on muovipussittomia alueita.

–Olemme nyt siinä tilanteessa, että muovijätettä päätyy luontoon niin paljon, että siitä kärsivät sekä ihmiset että eläimet, Granström kertoo.

Kerava sopii Granströmin mukaan pilottihankkeeksi loistavasti.

–Se ei ole liian iso, mutta tarpeeksi iso, jotta vaikutuksen näkee, hän sanoo.

Ympäristöjärjestö WWF on lupautunut tukemaan hanketta.

–Olen myös ollut yhteydessä kolmeen isoon kaupalliseen yhteistyötahoon, jotka ovat lähdössä mukaan. Sopimusteknisistä syistä en voi vielä kertoa, keitä he ovat, Granström myhäilee.

Kilpailusta saamansa tuhannen euron palkinnon Granström suunnittelee käyttävänsä keravalaisille suunnatun info-paketin tekoon.

Sarjan toisen sijan jakoivat yli 60-vuotiaille keravalaisille suunnattu yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia lisäävä Kerava60+ -innovaatio ja Koivikon korttelisauna, jotka molemmat palkittiin 500 eurolla. Väliaikaisten tilojen käyttöideat -sarjassa voiton vei Hannu ja Kerttu ry:n ideoima kaikille keravalaisille avoin Taidepaja Häkin Avoin Ateljee. Palkinnoksi voittaja saa tuhannen euron edestä vuokratilaa.

Muita päätöksiä

Erityiskunniamaininnan ja toteuttamislupauksen sai Pelataan shakkia yhdessä Keravan keskustassa.

Viranhaltijat lupaavat auttaa Kerava Race and Cruising -taustaryhmää löytämään toimintaan soveltuvan tilan.

Tapahtumaideoiden toteuttamista varten luvataan kaupunkitapahtumatuottajan työpanosta avuksi toteuttamaan Piknik-jamit, Killan Kevätriehaa, Tigers Fireworksia ja Hyvä kasvaa Keravalla –asukasliikkeen kickoff-tapahtumaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut