Keski-Uudenmaan Teatteri hankki oman teatteritalon Keravalta – avajaispäivä ja 20-vuotisjuhla syksyllä: "Tavoitteena neljä esitystä viikossa"

Teatteriperinne Keravan teatteritalossa jatkuu, kun Heikki Lundin johtama Keski-Uudenmaan Teatteri vuokrasi tilan pitkällä sopimuksella. Katsomo laajenee noin 140 hengen saliksi. Sauvo Jylhä

Oskari Lehto

KERAVA | Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Keski-Uudenmaan Teatteri eli KUT on hankkinut oman teatteritilan Keravalta. Kyseessä on Kultasepänkadulla sijaitseva niin sanottu Keravan teatteritalo, jossa aikaisemmin toimi Vekarateatteri.

Keski-Uudenmaan Teatteri on tehnyt tilasta pitkäaikaisen vuokrasopimuksen.

Olemme etsineet omaa tilaa kohta 20 vuotta.

–Olemme etsineet omaa tilaa kohta 20 vuotta ja nyt tuli yllättäen mahdollisuus vuokrata tämä tila. Emme ehtineet varsinaisesti budjetoida mitään tälle vuodelle muutostöitä varten, mutta olemme onnellisia, että saimme tämän tilan, teatterinjohtaja Heikki Lund kertoo.

Teatteritalo on tarkoitus remontoida uuteen uskoon seuraavien kuukausien aikana. Teatteritalon avajaiset ja Keski-Uudenmaan teatterin 20-vuotisjuhlat on tarkoitus järjestää syyskuun 1. päivänä.

–Salissa on tällä hetkellä 118 paikkaa. Suurennamme tilaa siirtämällä seinää metrillä ulospäin ja yritämme saada katsomoon 140 istumapaikkaa.

Teatteritalon tila tyhjeni joulukuussa. Myös katsomon penkit ja muu irtaimisto on viety pois.

KUT:n tulevista investoinneista suurin on uusien katsomon istuinten hankinta. Lisäksi uusitaan teatterisalin valo- ja äänikalusto.

–Tilan ilmanvaihto ei aiemmin toiminut kunnolla, mutta putket on käyty läpi ja nyt ilma vaihtuu taas, Lund vakuuttaa.

Teatterin aulatilaan etsitään ulkopuolista toimijaa, joka huolehtisi väliaikapalveluista. Näillä näkymin myös teatterin toimisto muuttaa Keravan keskustasta teatteritalolle syksyllä.

–Lavastajamme Mikko Rantanen suunnittelee tilan sisustuksen niin, että teatteritila alkaisi heti ulko-ovelta.

Keski-Uudenmaan Teatterilla oli viime vuonna esityksiä Tuusulassa Krapin kesäteatterissa ja Krapin Pajalla, Järvenpään Aino-maneesissa sekä Keravalla Keuda-talon Kerava-salissa. Heikki Lundin mukaan esityksiä on jatkossakin muualla, mutta Krapin Pajalla ja Kerava-salissa määrä saattaa jonkin verran vähentyä.

Oman tilan ansiosta Keski-Uudenmaan Teatteri voi toimia entistä joustavammin.

Vetonauloille on helpompi varata lisää esityksiä ja näytelmien harjoituksia voidaan jatkossa pitää omissa tiloissa.

–Tavoitteena on järjestää keskimäärin neljä esitystä viikossa. Esityksiä tulee olemaan aikuisille ja lapsille. Lisäksi voimme ottaa tänne erilaisia vierailevia esiintyjiä. Mahdollisuuksien mukaan tiloja voidaan myös vuokrata ulkopuoliseen toimintaan, Heikki Lund valottaa.

Keravan teatteritalo

Keravan teatteritalo sijaitsee Sampolassa osoitteessa Kultasepänkatu 4.

Tila on 336 neliön suuruinen ja siellä on ollut 118 hengen nouseva katsomo.

Teatteritalon kiinteistö on vuodelta 1989. Kiinteistön omistaa rakennusyhtiö SRV:n pääomistaja Ilpo Kokkila

Teatteritalossa vuodesta 1996 toiminut Vekarateatteri joutui luopumaan tilasta viime vuonna. Vekarateatterin toiminta jatkuu Keravan kartanolla.

Teatteritalo oli myynnissä, mutta ostajaa ei löytynyt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut