Nanna ja Jere Karalahti perustavat päiväkodin Keravalle – liikuntaa ja luomuruokaa: "Haluamme olla mukana opastamassa lapsia hyvinvoivaan elämään"

Keravalaislähtöinen Nanna Karalahti ja Jere Karalahti muuttivat syksyllä Keravalle Helsingin Kalasatamasta. Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi. Mari Mäkinen

Oskari Lehto

KERAVA | Hyvinvointiasiantuntija, bloggaaja ja ryhmäliikuntaohjaaja Nanna Karalahti ja hänen miehensä, ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti perustavat Keravalle päiväkodin, joka toimii uudenlaisella, hyvinvointipainotteisella konseptilla.

Liikuntapäiväkoti Aito aloittaa toimintansa elokuussa 2018 ja se sijoittuu entisen liikuntapäiväkoti Pompun tiloihin Keravan Kalevaan. Päiväkoti on tarkoitettu 1–6-vuotiaille lapsille.

Päiväkodissa painotetaan erityisesti liikuntaa ja hyvää ravintoa ja siellä suositaan lähi- ja luomutuottajien raaka-aineita. Lapset pääsevät vaikuttamaan valmistettaviin ruokiin ja myös itse tekemään ruokia.

Päiväkodin taustalla on Aito-päiväkodit Oy, jonka perustajia Nanna ja Jere Karalahden lisäksi ovat Johannes Laine ja Hanna Liisanantti.

Laine pyörittää muun muassa Rupla-taidekahvilaa sekä vegaanista Roots-kahvilaa Helsingin Kalliossa.

Päiväkodin johtajana aloittaa lastentarhanopettaja Johanna Tervo Päiväkotiin etsitään parhaillaan työntekijöitä.

Nanna ja Jere Karalahti muuttivat yhdessä Keravalle viime syksynä. Kerava on Nanna Karalahdelle (omaa sukua Koivisto) tuttu toimintaympäristö, sillä hän on varttunut kaupungissa. Karalahdille, samoin kuin muille Aito-päiväkotien perustajille, päiväkoti on ensimmäinen laatuaan.

–Päiväkotivaihe on lapsen kasvun ja kehityksen kannalta merkittävää aikaa. Haluamme olla mukana opastamassa lapsia hyvinvoivaan elämään, jossa liikunnasta ja terveellisestä ravinnosta tulee luonteva osa arkea, Nanna Karalahti perustelee.

Päiväkodin yhteistyökumppaneita ovat luomuelintarvikkeiden maahantuontiin ja valmistukseen erikoistunut Foodin, tofuvalmistaja Jalofoods sekä kasvipohjaisia juomia, välipaloja ja ruoanlaittotuotteita valmistava Kaslink.

Päiväkotiaikojen ulkopuolella liikuntapäiväkodin tiloissa aiotaan järjestää liikunta- ja kokkikerhoja.

Noin 35 lapsen päiväkoti

Liikuntapäiväkoti Aito aloittaa toimintansa elokuun 1. päivänä.

Päiväkoti toimii Liesitiellä Kalevan kaupunginosan Ilmarisen alueella entisissä liikuntapäiväkoti Pompun tiloissa.

Kiinteistössä on ollut päiväkotitoimintaa vuodesta 1984 lähtien.

Liikuntapäiväkoti Pomppu lopetti toimintansa äskettäin, kun sitä pyörittänyt Keravan Liikunta ja Urheilu ry. myi toiminnan Touhula-ketjulle.

Aito-päiväkotiin mahtuu noin 35 lasta.

Päiväkodista voi hakea hoitopaikkaa nettisivujen kautta osoitteessa www.aitopaivakodit.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Poliisi twiittasi koulujen päättäjäisyöstä: häiriköintiä, ryyppäämistä, Järvenpään Rantapuistossa epäilty puukotus
 2. Ensipuraisu terassilla! – "Kuin kieltolaki päättyisi! Saa oikein luvalla juoda!"
 3. Kaksi loukkaantui ulosajossa moottoritiellä Mäntsälässä
 4. Nollavuorokausi koronassa – ei uusia tartuntoja Keusoten alueella
 5. Sinebrychoffin jättitölkin ulkoasu muuttuu taas: "Muutos sopii hyvin ajan henkeen" – aiempi värinvaihto kuumensi tunteita
 6. Festivaalin yllätys Järvenpäässä ja Tuusulassa – mikrokonserttien putki taiteilijakodeissa, parvekkeiden alla ja puutarhoissa
 7. 1950-luvulta juurensa juontava vaateliike muuttaa Keravan torin laidalle – yrittäjä Päivi Weck: "Merkitsee ympyrän sulkeutumista"
 8. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 9. Katso kuvat! – näin ravintolat avautuivat Keski-Uudellamaalla
 10. Seitsemän kunnan alueella vain kaksi uutta koronatartuntaa – vauhti lähes pysähtynyt Keski-Uudellamaalla
 11. Järvenpään Kurkiauraa ja Keravan Kurkelaa uhkaa sulkeminen – Touhulan yt-neuvottelut alkoivat tänään
 12. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 13. Tulvatilanne Lapissa kiihtyy – Kittilässä ja Rovaniemellä tulva kestänee poikkeuksellisen pitkään
 14. Epävirallisen nuotiopaikan istuintukeille oli nostettu hehkuvia kekäleitä – palokunta hälytettiin paikalle Tuusulassa
 15. Opettajana työskentelevä Pasi, 38, on odottanut kunnollista skeittipaikkaa Keravalle 1990-luvulta asti – "Vehreää aluetta jäänee yllin kyllin kaikille halukkaille"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.