Uudet ministerit aloittivat – Mykkänen: "Suomeen jopa 10-kertainen määrä pakolaisia"

Kai Mykkänen ja Anne-Mari Virolainen ovat Suomen tuoreimmat ministerit. Molempien työsarka alkoi tänään. Valtioneuvosto / Eduskunta

Jari Pietiläinen

Tasavallan presidentti siirsi ja määräsi tänään ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok.) sisäministeriksi ja nimitti kansanedustaja Anne-Mari Virolaisen (kok.) uudeksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi.

Samalla todettiin eduskunnan puhemies Paula Risikon (kok.) saaneen eron sisäministerin tehtävästä tultuaan valituksi eduskunnan puhemieheksi.

Presidentin esittelyn jälkeen pidettävässä valtioneuvoston yleisistunnossa ministeri Virolainen vannoi virkavalan ja antoi tuomarinvakuutuksen.

Uusi sisäministeri Kai Mykkänen on ennättänyt kohahduttaa pakolaislausunnoillaan jo ennen ministerinvaihdoksia.

Uutissuomalaisen haastattelussa Mykkänen kertoi, että hän on valmis nostamaan Suomen kiintiöpakolaisten määrän nykyiseen verrattuna jopa kymmenkertaiseksi. Tähän saakka kiintiöpakolaisten määrä on ollut aiempina vuosina noin 750–1 050 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.