Lionsit hoitavat joulupatakeräystä Järvenpäässä

Patavahteja Liisa Orsila ja Vuokko Uimonen LC Järvenpää / Ainoista sekä kaupassa kävijöitä kävi 2016 ilahduttamassa eskarilaisten ryhmä.

toimitus

Pelastusarmeijan joulupatakeräys käynnistyy 15.12.2017 Järvenpäässä. Leijonat toteuttavat jo 19. kerran joulupatakeräyksen. Keräyksellä saadaan konkreettista apua vähävaraisille. Osa avusta toimitetaan perille välittömästi ja suurin osa keräysvaroista ja tavaroista jaetaan vuoden mittaan. Pelastusarmeijan joulupatakeräys on monille osa suomalaista jouluperinnettä. Patavahdit kuulevat joka vuosi tarinoita niiltä, jotka ovat saaneet apua Pelastusarmeijalta ja haluavat nyt vuorostaan auttaa vähävaraisia. Samoin jotkut ovat kertoneet jo isovanhempiensa ja vanhempiensa aina lahjoittaneen joulupatakeräykseen ja nyt kolmas polvi haluaa jatkaa perinnettä.

Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähävaraisille taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille Pelastusarmeijan kautta eri puolella Suomea. Ostokorttien suuruus vaihtelee perhekoon mukaan ja tapauskohtaisesti ollen yleensä 30–100 euroa. Lisäksi Pelastusarmeija järjestää perhe- ja lastenleirejä ja monimuotoista harrastustoimintaa eri-ikäisille.

Patakeräyksen organisoinnista Järvenpäässä vastaa LC Järvenpää/Jean Sibeliuksen presidentti Juhani Noso Noso muistuttaa, että joulupadoille tuotavien vaatteiden ja lelujen tulee olla ehjiä ja puhtaita. Elintarvikepaketteihin on hyvä merkitä päälle, että ne ”sisältävät elintarvikkeita” ja sanoa asiasta vielä patavahdeille. Elintarvikkeet jaetaan jo ennen joulua seurakuntien diakonian kautta tarvitseville.

Järvenpäässä joulupatojen keräyspäivät ovat 15.12, 16.12, 18.12, 19.12, 20.12, 21.12 ja 22.12.2017 Leijonat päivystävät klubeittain eri joulupatapisteissä seuraavasti arkisin klo 16-20 ja lauantaina klo12-16. Sunnuntaisin keräystä ei ole.

Keräyspaikat ovat K-Citymarket (LC Vennyt ja Jussit), Prisma (LC Ainot) K-Market Pajala (LC Jean Sibelius), Sokos Market Aalloppi (LC Jannet ja LC Järvenpää).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hyrylän torilla riittää tapahtumia Tuusula-viikoilla: Tuusula etsii vapaaehtoisia pelaamaan uutta lautapeliä pormestarin kanssa
 2. Keski-Uusimaa-rastikausi lähestyy hiljalleen puoltaväliä
 3. Peliautomaateille jopa jonotettiin avajaispäivänä Järvenpään Koronassa – koneiden avaaminen asteittain herättää tunteita: "Pelit auki ja hanskat käteen sanon minä"
 4. Taidemäen ympäristötaidenäyttelyn keskellä Järvenpäässä on katutyömaa, mutta taiteesta nauttimaan pääse silti
 5. Laho sähköpylväs kaatui tielle Järvenpäässä – "Puu oli umpimätä, aivan jauhoa"
 6. Espanja teurastaa yhdellä tilalla liki 100 000 minkkiä – valtaosalla koronatartunta
 7. Oletko kokeillut näitä? – Kahdeksan vinkkiä kesän viettoon Keski-Uudellamaalla
 8. Valtteri Bottaksen viereltä putosi yksi tuolinsahaaja – suomalaisella ei vielä julkaistua sopimusta ensi kaudeksi
 9. Huippupikajuoksija Deajah Stevens kilpailukieltoon dopingsääntöjen rikkomisesta – on 1,5 vuotta sivussa kilpailuista
 10. Nya Åland: Entiselle IFK Mariehamnin jalkapalloilijalle neljä vuotta vankeutta muun muassa kahdesta törkeästä raiskauksesta
 11. Pidätetty venäläiskuvernööri toivoo, että hänen kannattajansa lakkaisivat osoittamasta mieltään
 12. Turkuun kova kattaus ulkomaisia kirittäjiä pikamatkoille – suomalaiset naisaiturit kohtaavat hollantilaisen MM-finalistin
 13. Lukijalta: Puuenergian verokertymälle on ilmastokäyttöä
 14. Järvenpäässä sytytettiin jääkiekkokaukalon vaihtokoppi tuleen
 15. Huuhkajien syksyn kotipelien yllä kysymysmerkkejä – Palloliitto odottaa linjausta Uefalta, saako otteluihin ottaa yleisöä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.