Lionsit hoitavat joulupatakeräystä Järvenpäässä

Patavahteja Liisa Orsila ja Vuokko Uimonen LC Järvenpää / Ainoista sekä kaupassa kävijöitä kävi 2016 ilahduttamassa eskarilaisten ryhmä.

toimitus

Pelastusarmeijan joulupatakeräys käynnistyy 15.12.2017 Järvenpäässä. Leijonat toteuttavat jo 19. kerran joulupatakeräyksen. Keräyksellä saadaan konkreettista apua vähävaraisille. Osa avusta toimitetaan perille välittömästi ja suurin osa keräysvaroista ja tavaroista jaetaan vuoden mittaan. Pelastusarmeijan joulupatakeräys on monille osa suomalaista jouluperinnettä. Patavahdit kuulevat joka vuosi tarinoita niiltä, jotka ovat saaneet apua Pelastusarmeijalta ja haluavat nyt vuorostaan auttaa vähävaraisia. Samoin jotkut ovat kertoneet jo isovanhempiensa ja vanhempiensa aina lahjoittaneen joulupatakeräykseen ja nyt kolmas polvi haluaa jatkaa perinnettä.

Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähävaraisille taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille Pelastusarmeijan kautta eri puolella Suomea. Ostokorttien suuruus vaihtelee perhekoon mukaan ja tapauskohtaisesti ollen yleensä 30–100 euroa. Lisäksi Pelastusarmeija järjestää perhe- ja lastenleirejä ja monimuotoista harrastustoimintaa eri-ikäisille.

Patakeräyksen organisoinnista Järvenpäässä vastaa LC Järvenpää/Jean Sibeliuksen presidentti Juhani Noso Noso muistuttaa, että joulupadoille tuotavien vaatteiden ja lelujen tulee olla ehjiä ja puhtaita. Elintarvikepaketteihin on hyvä merkitä päälle, että ne ”sisältävät elintarvikkeita” ja sanoa asiasta vielä patavahdeille. Elintarvikkeet jaetaan jo ennen joulua seurakuntien diakonian kautta tarvitseville.

Järvenpäässä joulupatojen keräyspäivät ovat 15.12, 16.12, 18.12, 19.12, 20.12, 21.12 ja 22.12.2017 Leijonat päivystävät klubeittain eri joulupatapisteissä seuraavasti arkisin klo 16-20 ja lauantaina klo12-16. Sunnuntaisin keräystä ei ole.

Keräyspaikat ovat K-Citymarket (LC Vennyt ja Jussit), Prisma (LC Ainot) K-Market Pajala (LC Jean Sibelius), Sokos Market Aalloppi (LC Jannet ja LC Järvenpää).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.