Finlandia ja muuta suomalaista musiikkia itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa

Lapsikuororyhmät esiintyvät Tuusulan kirkossa itsenäisyyspäivänä. Tuusulan seurakunta

toimitus

TUUSULA | Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa kuullaan Tuusulan kirkossa suomalaista musiikkia.

Esiintymässä ovat kaikki Tuusulan seurakunnan kanttorit, kamarikuoro Sonores sekä eri pisteissä harjoittelevista lapsikuororyhmistä koottu lapsikuoro. Konsertissa kuullaan yksinlaulua, duettoja, kuorolaulua ja urkumusiikkia.

Konsertissa kanttori Antti Vilkko soittaa uruilla koko Finlandian ja sivuteeman Finlandia-hymniin liittyvät mukaan kuorolaiset.

Alun perin Finlandia on osa Sibeliuksen säveltämää kuvaelmamusiikkia Sanomalehdistön päivien juhlanäytäntöön vuonna 1899. Kun Sibeliukselta pyydettiin vuoden 1889 maailmannäyttelyyn Finlandia-alkusoitto, niin hän muokkasi kuvaelmamusiikin päätösmusiikista uuden laitoksen ja antoi sille nimen Finlandia.

Myöhemmin Finlandian sivuteema alkoi elää itsenäistä elämää ja nykyään tämä sivuteema tunnetaan Finlandia-hymninä. Wäinö Sola sovitti ja sanoitti sen kuorolle vuonna 1938. Vuonna 1940 V.A. Koskenniemi runoili Finlandia-hymniin uudet, nykyään tunnetut sanat ”Oi Suomi, katso sinun päiväs' koittaa”.

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti ke 6.12. klo 15 Tuusulan kirkossa, Kirkkotie 34. Tuusulan kanttorit, kamarikuoro Sonores, lapsikuororyhmät. Vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.