Erosta katkeroitunut keravalaismies levitti kostopornoa entisestä avovaimostaan ja raiskasi tämän kaksi kertaa

Erosta katkeroitunut keravalainen mies tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen muun muassa kahdesta raiskauksesta, joiden uhri oli hänen entinen avovaimonsa. Arkisto/Sirkku Aalto

Heikki Santavuori

KERAVA | 30-vuotias keravalainen mies tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen entiseen avovaimoonsa kohdistuneista kahdesta raiskauksesta, vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Tuusulan käräjäoikeuden torstaina antamasta tuomiosta on pääteltävissä, että tekojen taustalla oli miehen pettymys pariskunnan eroon.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Vapaalla jalalla oikeuden päätöstä odottanut mies määrättiin kuitenkin vangittavaksi.

Hänet tuomittiin myös maksamaan naiselle 22 500 euroa korvauksia. Valtaosa niistä on niin sanottuja kärsimyskorvauksia.

Mies kiisti jyrkästi kaikki syytteet ja piti naisen väitteitä mielikuvituksen tuotteina.

Mies oli viime keväänä Keravalla perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana. Häntä ei valittu kaupunginvaltuustoon. Keski-Uusimaa ei kuitenkaan julkaise hänen nimeään asiaan liittyvien henkilöiden henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Feikkivideo onnistui liian hyvin.

Tuomion mukaan syyskuussa 2015 tulleen pariskunnan eron jälkeen mies levitti netissä videoita, joissa hän harrasti seksiä entisen avovaimonsa kanssa.

Videot oli kuvattu aikaisemmin pariskunnan ollessa vielä väleissä ja asuessa yhdessä. Nainen oli ollut tietoinen kuvaamisesta. Hän kertoi myöhemmin, ettei kuvaushetkellä ajatellut videoiden koskaan päätyvän jakoon.

Keväällä 2016 netissä levinneet seksivideot olivat miehen mukaan trolleja.

Hän kertoi koostaneensa ne netistä saatavilla olevasta materiaalista siten, että niissä näytetty seksi ei todellisuudessa ollut hänen ja hänen entisen avovaimonsa välistä.

Yhden feikkivideon keravalaismies myönsi esittäneensä netissä itse. Muut saattoivat hänen mukaansa olla hänen entisen avovaimonsa hänen nimissään sinne lataamia.

– Feikkivideo oli onnistunut liiankin hyvin, koska (oikeudessa todistajina esiintyneet mies ja nainen) olivat pitäneet sitä aitona, mies sanoi.

Hänet vanhastaan tuntevien todistajien mukaan "epäselvyyttä siitä, ketkä henkilöt videolla esiintyivät, ei ollut".

Käräjäoikeus piti miehen esittämää vaihtoehtoista selitystä videoista epäuskottavana. Oikeudella oli käytössään muun muassa kuvakaappauksia niistä.

Oma syy, kun jätit minut kolmeksi viikoksi yksin.

Naiseen kohdistuneet vapaudenriisto ja raiskaukset tapahtuivat tuomion mukaan lokakuussa 2015 eli hyvin pian pariskunnan eron jälkeen, kun nainen meni miehen asunnolle hakemaan tavaroitaan.

Mies piti naista asunnossa väkisin yön ja raiskasi tämän sinä aikana kahdesti.

Naisen mukaan mies oli väkivaltainen, otti häneltä puhelimen pois ja esti häntä poistumasta asunnosta.

Ehkä joku muu mies oli riepotellut häntä.

Miehen mukaan väitteet olivat absurdeja. Hänen mukaan asunnolla tapahtunut seksuaalinen kanssakäyminen oli vapaaehtoista.

Hän näki tilanteen niin, että pariskunnan suhde oli ollut vain "tauolla".

Nainen kertoi miehen olleen väkivaltainen ja sanoneen ensimmäisen raiskauksen aikana, että "oma syy, kun jätit minut kolmeksi viikoksi yksin".

Naisessa lääkärintarkastuksessa havaittuja vanhoja ja tuoreita pahoinpitelyvammoja mies ei oikein osannut selittää. Hän piti mahdollisena, että nainen oli loukannut itseään työskennellessään siivoojana tai ehkä "joku muu mies oli riepotellut häntä."

Muitakin tuomioita

Keravalaismieheen liittyviä rikosepäilyjä käsitellään parhaillaan muissakin oikeusistuimissa. Niissäkin on asianomistajana hänen entinen avovaimonsa.

Helsingin hovioikeudessa on vireillä juttu, joka koskee miehelle vuonna 2015 tuomittua lähestymiskieltoa ja hänen viime keväänä saamaansa ehdollista vankeustuomiota yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä ja lievästä pahoinpitelystä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet niistä viime huhtikuussa, mutta tuomio ei siis ole lainvoimainen.

Lainvoimainen tuomio miehellä on vuodelta 2009 muun muassa seksuaalirikoksista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut