Jokelalainen 17-vuotias Kiia Pitkänen valittiin Miss Jyväskyläksi – myös Miss Suomi -kisat kiinnostavat

Paljasjalkainen jokelalainen Kiia Pitkänen nappasi missikisan voiton keskisuomalaisten nenän edestä.

Satu Jalo

17-vuotias Kiia Pitkänen kruunattiin edellisviikonloppuna Miss Jyväskyläksi. Nuori jokelalaisnainen osallistui kisaan jyväskyläläisen poikaystävänsä ehdotuksesta.

Olit kisan ainoa ulkopaikkakuntalainen. Miten onnistuit viemään voiton keskisuomalaisten nenän edestä?

– Voitto tuli itselleni positiivisena yllätyksenä ja ajattelin, että kuka tahansa finaalikymmeniköstä ansaitsisi voiton. Lähdin finaali-iltaan asenteella, että pidän hauskaa ja nautin esiintymisestä, miettimättä omaa sijoitustani. Ehkä tästä sitten välittyi se oma aitous ja iloisuus, eikä tarvinnut esittää mitään saati sitten kilpailla hampaat irvessä ja veren maku suussa.

Miten Miss Jyväskylä- titteli velvoittaa sinua?

– Tittelin myötä edustan Jyväskylän kaupunkia ja voiton ansiosta minulle voi tarjoutua erilaisia kaupungin edustustehtäviä ja promootiohommia. Jään innolla odottamaan mitä eteeni vielä sattuukaan.

Äitisi on voittanut Lappeenrannan Juhannustyttökisat ja Mannekiinikuningattaren tittelin. Oliko hänestä apua kisaan valmistautuessasi?

– Äitihän se minun henkilökohtainen valmentaja olikin! Kävelyä, ryhtiä ja poseerauksia harjoiteltiin kotona. Äiti piti huolen myös siitä psyykkisesti puolesta ja tsemppasi täysillä koko kisan ajan.

Missit aina haluavat parantaa maailmaa. Miten sinä tekisit maailmasta paremman paikan?

– Tämä on ylivoimaisesti lempikysymykseni. Vielä tässä vaiheessa keskityn yksilönä jakamaan ympärilleni positiivista suhtautumista elämään ja siihen, että puhalletaan yhteen hiileen vaikeuksien koittaessa. Kyllä minua kuitenkin tulevaisuuden kannalta kiinnostaa myös muiden maiden elinolot sekä terveydenhuolto yleisestikin.

Aiotko osallistua Miss Suomi -kisoihin?

– Tämä kuuluu siihen ”Usein kysytyt kysymykset” -osioon. Osallistuminen valtakunnalliseen kisaan on ajankohtainen ennemminkin parin kolmen vuoden päästä. Ennen sitä hankitaan lisää kokemusta ja treenataan ankarasti. En pidä osallistumista mahdottomuutena.

Kirjoitat keväällä ylioppilaaksi. Mitä aiot tehdä lukion jälkeen?

– Aion hakea opiskelemaan. Minua kiinnostaa puheterapeutin ammatti, mutta myös esimerkiksi kulttuurilliset alat ovat yksi vaihtoehto.

Joko tiedät mikä sinusta tulee isona?

– Voi, olen aivan liian nuori miettimään tätä kysymystä vakavasti. Elämä kyllä kuljettaa ja aika näyttää, että mihin oikeasti asetun aloilleni.

Terveisesi nuorille tytöille, jotka haaveilevat kauneuskisan voitosta.

– Tärkeintä on lähteä rohkeasti tavoittelemaan omia unelmiaan, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Kova työ kantaa hedelmää. Itselleni henkilökohtaisesti oli tärkeää myös miettiä se oikea motiivi lähteä kisaan, kuin vain lähteä olemaan kaunis ulkoisesti. Mitä tekisi voiton myötä, millä tavalla sen misseyden käyttäisi hyödyksi? Eli kaikki tytöt, jotka haaveilette kauneuskilpailuista: tehkää kaikki 100-prosenttisella energialla, olkaa avoimia ja uskaltakaa kokeilla uutta sekä ennen kaikkea: muistakaa se ihana, aurinkoinen hymy!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.