Taas murtoja omakotitaloihin Keravalla – poliisilla vangittuna nyt 8 henkilöä aiemmasta murtosarjasta

Poliisilla oli tehovalvontajakso Keravan keskustassa. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Oskari Lehto

KERAVA | Useampaan omakotitaloon on murtauduttu tai yritetty murtautua Keravan Lapilan alueella sunnuntai-iltana ja sitä seuranneena yönä.

Yhden omakotitalon sisään oli murtauduttu yön aikana ikkunan kautta. Talosta oli viety muun muassa elektroniikkaa. Asukkaat eivät olleet paikalla tapahtumahetkellä.

Toisessa tapauksessa oli murtauduttu talon ulkovarastoon sunnuntai-iltana. Varastosta oli viety ainakin lasketteluvarusteita. Paikalla nähtiin liikkuvan kaksi tummiin pukeutunutta henkilöä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on syksyn aikana tapahtunut useita kymmeniä asuntomurtoja. Komisario Timo Luodon mukaan poliisilla on parhaillaan vangittuna kahdeksan hengen ryhmä ulkomaalaisia henkilöitä, joita epäillään Uudenmaan alueella syksyllä sattuneesta asuntomurtosarjasta.

Tästä huolimatta uusia omaisuusrikoksia tulee jatkuvasti poliisin tietoon. Asuntomurtojen ohella poliisilla on havaintoja esimerkiksi rengasliikkeiden ympäristössä tehdyistä tiedustelutoimista.

Poliisi pyytääkin havaintoja asunto- ja teollisuusalueilla liikkuvista ajoneuvoista, jotka suorittavat mahdollista tiedustelutoimintaa tai etsivät sopivia kohteita. Tiedot voi soittaa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tutkintaryhmälle tai viestinä 0295 436 442.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.