Sotaveteraanien ja lottien hiukset juhlakuntoon

Kampaaja Tiina Klemetti laittoi jokelalaisen Taimi Ruonansuon hiukset juhlakuntoon.

Jan Pippingsköld

Veteraanien ja lottien hiukset leikataan ja kammataan juhlakuntoon Suomen satavuotispäivän kunniaksi ilmaiseksi. Asialla on valtakunnallinen Hiuksilla hyvää ry:n kampanja, jossa kampaajat ahkeroivat itsenäisyyspäivään asti. Osa jatkaa vuoden loppuun saakka.

Osa veteraaneista on käynyt parturissa tai kampaamossa, mutta jos matka ei onnistu, kampaaja tulee veteraanin luokse.

Yksi hiuksensa juhlakuntoon jo saaneista on jokelalainen, pian 94 vuotta täyttävä Taimi Ruonansuo, jonka kampauksen teki Tiina Klemetti Kampaamo Pilkkeestä Jokelasta.

Kampaaja ja asiakas ehtivät myös jutella työn lomassa. Taimi Ruonansuo kertoi olleensa sota-aikana kotirintaman tehtävissä, joista on muistona mitali. Maatalon tytär Mäntsälästä olisi halunnut lotaksi, mutta sodassa haavoittunut isä ei antanut lupaa.

Sota-aikaan mahtui monenlaisia tapahtumia, muun muassa osuminen vastakkain desantin kanssa. Yllättävä kohtaaminen johti siihen, että kumpikin pelästyi ja pakeni omaan suuntaansa.

– Sotaveteraanille voi varata hiusten leikkaamiseen ajan soittamalla tai nettiajanvarauksen kautta. Kun muistaa merkitä varauslomakkeeseen, että kyseessä on sotaveteraani, leikkaus on ilmainen, Tiina Klemetti kertoo.

Kampanjassa on mukana kampaajia eri puolilta maata. Klemetti ja Noora Hakala kävivät tällä viikolla laittamassa hiuksia juhlakuntoon järvenpääläisessä hoitokodissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.