Musiikin valtionpalkinto saksofonisti Eero Koivistoiselle – taidetunnustukset jaettiin tänään

Eero Koivistoinen Heikki Merihaara

toimitus

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet tämän vuoden taiteiden valtionpalkinnot

Saksofonisti, säveltäjä Eero Koivistoiselle (s. 1946) myönnettiin musiikin valtionpalkinto. Koivistoinen on luonut kansainvälisesti merkittävän uran jazzmuusikkona.

Kustannustoimittaja Harri Haanpää (s. 1951) ja suomentaja Sari Karhulahti (s. 1963) saivat kirjallisuuden valtionpalkinnot. Haanpää on toiminut kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana yli 30 vuotta. Karhulahti puolestaan on suomentanut laaja-alaisesti englanninkielistä kirjallisuutta.

Monialaisen taiteen palkinto myönnettiin Suomen biotaiteen seuralle, joka yhdistää tieteen ja taiteen tekijöitä.

Näyttämö- ja esitystaiteen palkinnon sai monitaiteinen taidekollektiivi Wauhaus ry, sirkustaiteen palkinnon Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry ja tanssitaiteen palkinnon Pirkanmaan tanssin keskuksen koordinoima esitys- ja harjoitustila Liikelaituri.

Valtionpalkinnot ovat suuruudeltaan 14000 euroa, ja ne myönnetään Veikkauksen tuotoista.

Palkinnot jakoi perjantaina Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.).

Tunnustuksen voi saada taiteilija tai taiteilijaryhmä tunnustuksena kolmen edellisen vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai suorituksesta.

Sen voi saada myös taiteilija, joka on toiminut pitkään ja ansiokkaasti oman taiteenalansa hyväksi. Myös taiteenalan yhdistys tai muu yhteisö voidaan palkita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Lahdenväylän nokkakolaria edelsi takaa-ajo
 12. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 13. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 14. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 15. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.