Namusedästä havaintoja Tuusulan Mikkolan koulun lähistöllä

Facebookissa velloo myös vahvistamaton tieto miehestä, joka seurasi lasta punaisella autolla Paijalantiellä.

Poliisi valvoi Mikkolan koulun ympäristöä eilen keskiviikkona kolmen tunnin ajan. Arkisto/ Lotta Åberg

Anne Sirvio

TUUSULA|Tuusulan Pähkinämäentiellä on nähty keskiviikkona iltapäivällä mustaan takkiin pukeutunut mieshenkilö, joka on tarjonnut lapsille karkkia ja houkutellut heitä autoonsa. Tieto hämäräperäisestä miehestä on tullut viereiselle Mikkolan koululle erään vanhemman kautta ja koululta on oltu välittömästi yhteydessä poliisiin.

– Miehestä saadut tuntomerkit ovat varsin hataria. Poliisi seurasi koulun ympäristön tapahtumia keskiviikkona iltapäivällä kolmen tunnin ajan, kertoo komisario Kai Vepsäläinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Miehen autosta ei ole annettu poliisille tuntomerkkejä.

Mikkolan koulun rehtori Harri Näkki kertoo, että hän sai tiedon koulun kulmilla liikkuneesta autosta ja keski-ikäisestä miehestä, joka on karkkia tarjoamalla pyytänyt lapsia kyytiinsä.

– Lähetin lasten vanhemmille Wilma-viestin, jossa pyysin vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa asiasta ja muistuttamaan, että kenenkään tuntemattoman auton kyytiin ei ole syytä nousta, Näkki sanoo.

–Toivon, että lasten vanhemmat ovat suoraan yhteydessä poliisiin, jos heillä on jotakin tietoa miehen liikkeistä koulun lähistöllä, sanoo rehtori.

Myös Facebookin Tuusula-ryhmässä kerrotaan namusetä-havainnoista. Eräs isä kirjoittaa, että hänen tytärtään on seurattu punaisella autolla Paijalantiellä.

Tiedossa ei ole, onko kysymyksessä sama henkilö kuin Mikkolan koululla.

Tuusula-ryhmässä varoitellaan lapsia 50–60 -vuotiaasta mieskuljettajasta, joka on tehnyt Paijalantiellä U-käännöksen ja lähtenyt ajamaan lapsen perään kohti hautausmaan parkkipaikkoja. Kuljettaja on pyytänyt lasta kyytiinsä pariin otteeseen. Lapsen kuvailujen mukaan auto oli ollut punainen, kulmikas ja laatikkomainen.

– Poliisille ei ole tehty ilmoitusta tällaisesta tapauksesta, sanoo Vepsäläinen ja painottaa, että some-huhuihin ei ole aina luottamista.

–Toivon, että vanhemmat ilmoittaisivat vastaavista tapauksista aina poliisille. Ymmärrän, että vanhemmilla on hätä oman lapsensa puolesta, mutta se ei auta asiaa, että siitä huudellaan sosiaalisessa mediassa.

– Jos on olemassa tarkkoja tuntomerkkejä, toivoisin, että ne päätyvät poliisille asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.