Raiskasi yökylässä olleen 4-vuotiaan lapsen - "Työnsi vaaleanpunaisen tulikepin pyllyyn"

Pornaisissa asuva mies tuomittiin vankeuteen 4-vuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Sirkku Aalto

Heikki Santavuori

KESKI-UUSIMAA | 53-vuotias Pornaisissa asuva mies tuomittiin alle 5-vuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta 3 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen ja 20000 euron korvauksiin Tuusulan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Käräjäoikeuden mukaan seksuaalirikokset tapahtuivat miehen omakotitalossa Pornaisissa, jossa lapsi oli ensimmäistä kertaa yksin yökylässä marraskuussa 2015. Lapsi oli tuolloin 4 vuoden 8 kuukauden ikäinen.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen anaaliyhdyntään lapsen kanssa. Tästä saatiin näyttöä lääkärintarkastuksessa. Epäilykset asiasta heräsivät, kun lapsi kertoi tapahtumista vanhemmilleen omalla tavallaan yökylän jälkeen.

Lapsi kertoi miehen satuttaneen häntä ja työntäneen hänen pyllyynsä vaaleanpunaisen tulikepin.

Rikokset olivat omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle.

Syytekirjelmän mukaan mies oli säännöllisesti tavannut lasta joka toinen viikonloppu. Hän ei kuitenkaan ole lapsen isä.

Oikeuden tuomiosta ei myöskään ilmene, onko lapsi tyttö vai poika. Tuomiosta on normaaliin tapaan salattu kaikki uhrin henkilöön viittaava tieto.

Syyttäjä katsoi rikosten olleen omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen ja tekijästä erityisen riippuvaisen aseman vuoksi.

Oikeuden mukaan mies oli ottanut lapsen viereensä nukkumaan ja seksuaalirikokset tapahtuivat yön aikana.

Mies kiisti syytteet ja väitetyt rikokset.

Oikeudenkäynnissä kuultiin todistajina miehen vaimoa ja tämän aikuista tytärtä, jota olivat talossa kyseisenä yönä. He eivät kertomansa mukaan havainneet ja kuulleet mitään epätavallista yön aikana.

Vaimo ja tämän aikuinen tytär nukkuivat eri kerroksessa kuin syytetty mies ja yökylässä ollut lapsi. Lisäksi oikeus huomautti, että vaimo oli illalla nauttinut alkoholia.

Juttua päivitetty 22.11. klo 15.45: Lisätty tieto, mitenlapsi kertoi tapahtumista vanhemmilleen ja korjattu tuomitun ikä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.