Oletko kova karju tai kimma? – Nyt haetaan Suomen väkevintä kädenvääntäjää

Suomen parhaat kädenvääntäjät ovat lauantaina koolla Sipoossa. Kädenvääntö ei ole pelkkää raakaa voimaa, vaan vääntötekniikalla on ratkaiseva osuus. Aleksi Olkinuora

Jari Pietiläinen

Järvenpään kädenvääntäjät ja Suomen kädenvääntöliitto järjestävätensi lauantaina Sipoon Nikkilässä kädenvääntökilpailut, jotka ovat samalla lajin Suomi Cupin päätöskisat.

Ravintola Keisarissa pidettävät kisat alkavat kello 15.00 ilmoittautumisilla. Kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua joko pro- tai noviisisarjoihin – lisäksi sarjat jakautuvat vielä edelleen kisailijoiden painon mukaan.

Kädenvääntäjät ovat kovassa kunnossa, sillä kovimmilla vääntäjillä on hauiksen ympärysmitta isompi kuin keskivertosuomalaisen vyötärö.

Kädenvääntökilpailuja on Suomessa järjestetty jo vuosikymmenten ajan. Merkittäviä koitoksia ovat muun muassa vuosittaiset SM-kisat, joita on järjestetty vuosittain 1990-luvun alusta lähtien sekä esimerkiksi Pulldozers challenge.

SM-kisoissa pärjänneet kädenvääntäjät voivat osallistua PM-, EM- sekä MM-kilpailuihin, joita järjestetään niin ikään vuosittain. Arvokisojen lisäksi ulkomailla järjestetään ammattilaisturnauksia, muun muassa Nemiroff World Cup ja Russian A1 Open.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.