Käynti täällä voi pelastaa kodin tai ihmishenkiä! – Savion VPK:n Päivä paloasemalla -tapahtuma lauantaina

Savion VPK:n paloasema sijaitsee Savion Koivikontien varressa entisen lämpökeskuksen tiloissa.

Oskari Lehto

Savion VPK järjestää Päivä paloasemalla -tapahtuman paloasemallaan (Koivikontie 35) lauantaina 25.11.2017 kello 10–14.

Tapahtumassa voi oppia tärkeitä paloturvallisuus- ja elvytystaitoja kaiken ikäisille sopivilla tehtävärasteilla sekä tutustua Savion VPK:n toimintaan ja kalustoon.

Paloturvallisuustaidoista voi olla yllättävästi hyötyä tositilanteessa, mikä tuli todistettua viime vuoden tapahtuman jälkeen.

Tuolloin Päivä paloasemalla -tapahtumassa vieraillut Savion koulun ekaluokkalainen Meea Laanterä osasi muutamaa viikkoa myöhemmin toimia oikein ja pelastaa kotinsa, kun hän sammutti kotonaan tuleen syttyneen mikroaaltouunin. Vakuutusyhtiö Lähitapiola palkitsi tammikuussa Meean tämän neuvokkuuden vuoksi Ipad mini -laitteella.

Savion VPK:n päällikön Erkki Kaurasen mukaan Meean oikeaoppinen toiminta antoi motivaatiota koko palokunnalle yleisötapahtuman järjestämiseen.

– Tämä on meille vuoden tärkein tapahtuma. Viime vuonna kävijöitä oli yli 900, ja yleisöryntäykseen olemme varautuneita nytkin, hän kertoo.

Tehtävärastien lisäksi päivän ohjelmassa on palokunnan naisosaston järjestämät joulumyyjäiset, joissa myytävänä on makkaraa, lettuja, joululeivonnaisia, käsitöitä ja arpoja.

Päivä paloasemalla -tapahtumia järjestetään yli 360 paloasemalla ympäri Suomen. Päivä avaa valtakunnallisen paloturvallisuusviikon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.