Radiokuunnelmia ja sukkapuikkojen kilinää Halosenniemessä

Antti Halonen Halosenniemen edustalla.

toimitus

Radio tarjosi 1920-luvun lopulta lähtien tietoa ja ajanvietettä. Sitä kuunneltiin hartaasti tai puhdetöitä ja kodin askareita tehden. Halosenniemessä tarjoutuu nyt tilaisuus levollisen iltapäivähetken viettoon radioesitelmien ja oman käsityön tai luonnoslehtiön äärellä lauantaina 25.11. klo 13 alkaen.

Iltapäivän esitelmöitsijä on Pekka Halosen poika, kulttuurin monitoimimies Antti Halonen (1903–1985). Hän käsikirjoitti muiden toimiensa ohessa myös lukuisia esitelmiä ja pakinoita, joissa hän kertoi lämpimästi ja värikkäästi elämästä Tuusulan taiteilijayhteisössä. Yleisradion arkistosta on saatu kuultavaksi kaksi Antti Halosen itsensä lukemaa radioesitelmää: ”Satavuotisjuhlia Tuusulassa” (1965) ja ”Jouluvaloja vanhassa Tuusulassa” (1965).

Radioesitelmät ovat puolen tunnin mittaisia. Ensimmäisessä aiheena on Tuusulan taiteilijayhteisö ja sen merkitys sekä satavuotisjuhliaan viettävät taiteilijat Pekka Halonen, Jean Sibelius ja Akseli Gallen-Kallela. Jälkimmäisessä esitelmä vie meidät joulun tunnelmiin, kun Antti Halonen kertoo lapsuutensa jouluista ja perinteistä. Kumpikin ohjelma on tullut radiosta ensiesityksen jälkeen uusintoina. Ennen radioesitelmiä vt. museo- ja kulttuuritoimenjohtaja Jaana Koskenranta kertoo lyhyesti Antti Halosesta. Tilaisuudessa voi kysellä neuvoja vaikka sukan kantapään kutomiseen. Halosenniemessä voi tutustua esillä olevaan ”Taide elää” -näyttelyyn, jossa esitellään Tuusulan kunnan taidekokoelman ja Tuusulan taidemuseolle deponoitujen kokoelmien helmiä.

Array

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 14. Lahdenväylän nokkakolaria edelsi takaa-ajo
 15. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.