Tulli paljasti nuuskan laittoman nettikauppiaan – Hyöty yli 160 000 euroa

Jari Pietiläinen

Tulli on tutkinut kevään ja kesän 2017 aikana laajaa ja pitkään jatkunutta nuuskan laitonta maahantuontia. Suurin osa maahantuodusta nuuskasta toimitettiin edelleen postilähetyksinä eri puolille Suomea.

Esitutkinnan mukaan Torniossa asuva mies myi nuuskaa internetissä. Hän toi maahan internetin kautta saamiensa tilausten mukaiset määrät nuuskaa Ruotsista, Haaparannalta Suomeen pääasiassa kävelemällä.

Tullin esitutkinnassa selvisi epäillyn tuoneen Suomeen yhteensä yli 440 kiloa nuuskaa ja lähettäneensä ne postilähetyksinä edelleen ostajille. Vältettyjen valmisteverojen määrä laittomasti maahantuodusta ja edelleen välitetystä nuuskasta on yli 160 000 euroa.

Tulli on tutkinut tapausta törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Lisäksi tapauksen tutkinnassa paljastui huumausainerikos kannabiksen kasvattamisesta. Tullin esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä yksi henkilö.

Tapaus siirtyy Lapin syyttäjän virastoon vuoden 2017 loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.