Ansaitut aplodit suomenhevosille! – Kiripassi-ori ja Uuras-ruuna loistivat tähtinäyttelijöiden rinnalla

Näyttelijät kiittivät ennakkonäytöksen jälkeen yleisöä Järvenpäässä. Kiripassi-ori selviytyi roolistaan hienosti. Jouko Tuomas-Kettunen

Jouko Tuomas-Kettunen

JÄRVENPÄÄ | Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä elettiin ennakkoesityksessä ainutlaatuisissa tunnelmissa, kun suomenhevosen kautta oli juuri käyty läpi sata vuotta Suomen historiaa.

Yleisö kiitti musiikkinäytelmän esiintyjiä seisaaltaan, ja kumartamassa kävivät myös tähtinäyttelijät Kiripassi ja Uuras.

Keski-Uudenmaan Teatterin tuottamaa produktiota hehkuttivat esimerkiksi keravalaiset Kristina ja Tapani Ranki, jotka saapuivat esitykseen sekä teatterin että hevosten ystävinä.

–Aivan upea läpileikkaus Suomen historiaan. Hatunnosto käsikirjoittaja Heikki Lundille ja upeille näyttelijöille. Toivottavasti mahdollisimman moni näkee tämän, Kristina Ranki totesi.

–Olin ihan haltioissani näytelmästä. Se oli taitavasti koostettu ja herätti myös omat muistot, kun 14-vuotiaaksi asti vietin kesiä maalla vaarin Veikko-hevosen seurassa, Tapani Ranki sanoi.

Rankien oma tytär harrasti ratsastusta jo nuoresta tytöstä lähtien ja nyt sitten tyttärentytär Ilona Anttila on lajissa mukana. Ilona nautti näkemästään. Hän singahti välittömästi esityksen jälkeen hakemaan nimikirjoitukset näyttelijä Anu Sinisalolta

Joka puolelta katsomoa on hyvä näkyvyys.

Keski-Uudenmaan Teatteri on rakentanut kokonaisen teatterin Ainon maneesiin.

Työ on ollut valtava, myöntää teatterinjohtaja Heikki Lund

Haasteita ja ongelmiakin on tullut vastaan maneesin tilan hahmottamisessa.

Teknisistä syistä johtuen katsomopaikat ovatkin numeroimattomia.

Paikkalipun sisältävän lipun tilanneet saivat tilalle uudet liput.

–Nyt katsomon jokaisesta osasta on loistava näkyvyys näyttämölle. Tilaan on helppo tulla. Kaikkiaan mukaan mahtuu kerrallaan 700 katsojaa, Heikki Lund kertoo.

Lund uskoo, että esityksiin tulee arviolta noin 4 500 katsojaa. Kiinnostuneiden kannattaa olla todellakin hereillä, sillä esityksiä on vain viikon ajan. Viimeinen näytös on jo sunnuntaina 26. marraskuuta. Sen jälkeen näyttämö valoineen sekä katsomo puretaan.

Lavalla nähdään muun muassa Antti Reini, Anu Sinisalo ja Pertti Koivula Keski-Uudenmaan Teatterin omaa "kalustoa" ovat Seppo Halttunen, Anna-Leena Sipilä, Elina Varjomäki ja Jari Hämäläinen

Lisäksi historiallista tarinaa vievät eteenpäin ja rytmittävät vikeltäjä, keppihevostytöt ja bändi.

Näytelmän virallinen ensi-ilta on tämän viikon perjantaina.

Kaikki esitykset yhdessä viikossa

Suomenhevosen tarina -musiikkinäytelmä on ratsastuskeskus Ainon ja Keski-Uudenmaan Teatterin tuottama produktio, joka esitetään Ainon maneesissa Järvenpäässä.

Tarina vie katsojat matkalle Suomen satavuotiseen historiaan suomenhevosen kautta. Tarina alkaa siitä kun Lahtisen isäntä ostaa Tuusulan Rantatiellä asuvalta Juhani Aholta Pekka-hevosen. Näytelmä seuraa Lahtisen perhettä ja heidän hevosiaan neljän sukupolven ajan.

Musiikkinäytelmän on kirjoittanut Heikki Lund ja ohjannut Kari Paukkunen.

Esityksiä on vain viikon ajan Ainossa. Viimeinen näytös su 26.11. Lisätietoa: www.kut.fi

Liput ticketmaster.fi / KUT - toimisto 09-2735 4000 / info@kut.fi Ovella lipunmyynti aukeaa tuntia ennen esitystä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut