Tuusulan asuntomessujen tonttihaku alkoi maanantaina – yhtään hakemusta ei jätetty

Mikael Turtiainen hakee messualueelta pientalotonttia. Tontti-illassa syyskuun 14. päivänä oli mukana isä Petri Turtiainen. Jouko Tuomas-Kettunen

Riitta Suomalainen

TUUSULA | Tuusulan messutonttien haku avautui maanantaina odotusten mukaisesti: yhtään hakemusta ei jätetty.

– Seinäjoen asuntomessuilla hakemuksia tuli ensimmäisten viikkojen aikana vain pari kolme, mutta viimeisenä päivänä messutoimiston ovella oli jono, messujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu kertoo.

Messualue kuitenkin kiinnostaa. Maanantai-iltapäivään mennessä sähköisen hakulomakkeen oli avannut 13 ihmistä ja jotkut kenties aloittaneet myös lomakkeen täyttämisen.

– Kävijämäärä näkyy, mutta ei muuta. Nimet selviävät, kun tontin alueelta saavat maaliskuun loppuun mennessä on valittu.

Aikaa on tammikuun 15. päivään saakka.

Messutonttia havittelevilla saattaa olla jo näkemys siitä, millaisen talon kukin tontille haluaa, mutta omat haaveet on sovitettava messualueella tavoiteltaviin asioihin.

– Aikaa talon suunnitteluun on tammikuun puoliväliin, jolloin tonttihaku päättyy. Hakemuksen voi jättää milloin tahansa, mutta valinnat tehdään vasta hakuajan päätyttyä, Joensuu selvittää.

Valintaperusteet

Suunnitelman laatu ja sisältö (talon ja pihan suunnittelu, hyvän asumisen muodot).

Messuteemojen ilmeneminen (neljä teemaa, kaksi perusteltuina).

Hankkeen toteuttamiskelpoisuus (aikataulu ja kokonaiskustannusarvio).

Messujen yleiset tavoitteet (asumisen laadun parantaminen, mahdolliset uudet innovaatiot).

Suunnitelma osana asuntomessukokonaisuutta (ei valintaperusteena, arvioidaan messualueen ja rakentuvan alueen kokonaisuus).

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut