Tuula Lumivirta vie katsojan matkalle nuorisokulttuuriin

Jan Pippingsköld

– Amerikan-autoja, musiikkia ja muuta 70-80-lukujen taitteen nuorisokulttuuria.

Näin kuvailee taiteilija Tuula Lumivirta tulevan näyttelynsä aihepiiriä. Näyttely on esillä Gustavelundissa koko maaliskuun.

– Vien sinne töitä niin paljon kuin ripustukseen sopii, valmiina on noin 70 työtä. Nyt olen tehnyt kollaaseja, mutta mieli tekee taas palata öljyväritöihin. Vaihtelen tekniikkaa, muitta aihepiiri pysyy samana, Tuula Lumivirta kertoo. Häntä kiinnostaa myös keskittyminen muotokuviin.

– Ne ovat minun juttuni. Tämä aihepiiri antoi niihin oman näkökulmansa.

Tuusulalainen Lumivirta on valmistunut taidemaalariksi taidekoulu Alfa-Artista viime vuonna. Hänellä on meneillään iso projekti, joka kartoittaa taiteilijan omaa nuoruuden maailmaa eli 1970- ja 80-lukujen nuorisokulttuuria. Project Sherwood 1979 liikkuu Keravan maisemissa.

– Teddy and the Tigers oli meidän musiikkiamme.

Makupaloja nuorisokulttuurista on tarjolla Gustavelundin näyttelyssä, jonka aluksi taiteilija on tavattavissa taidebrunssilla. Hän kertoo töistään ja vastaa kysymyksiin. Taidebrunssi on sunnuntaina 1. maaliskuuta. Näyttelyyn voi tutustua koko maaliskuun ajan.

Näyttely avaa ikkunan maailmaan, joka on tuttu kaikille 70–80-lukujen nuorille. Moni paikallinen on tunnistanut Tuula Lumivirran tauluista tuttuja ihmisiä, heidän autojaan ja paikkoja, joissa liikuttiin.

– Nuorisokulttuuri oli samaa koko Suomessa. Se on sellainen maailma, jonka ihmiset kyllä tunnistavat.

Lumivirta on saanut yhteydenottojakin ympäri maata. Niissä on toivottu näyttelyä muillekin paikkakunnille.

Maaliskuun taidenäyttely Gustavelundin Aulagalleriassa: Tuula Lumivirran Project Sherwood 1979 Öljyvärimaalauksia, akryylimaalauksia, pigmenttimaalauksia, guassimaalauksia ja lisäksi kollaaseja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.