Sunnuntaisuomalainen: Jani Sinervirta tietää, että vaikeudet kyllä voi voittaa – Näköislehti kertoo myös, miksi Tokion olympialaiset ovat epäonnen kisat

Jani Sinervirta on vaikeuksien voittamisen asiantuntija. Pienyrittäjällä on takanaan muun muassa kaksi burnoutia ja yksi yrityssaneeraus. Hän on toiminut portsarina, ravintolapäällikkönä, rakennusyrittäjänä, hierojana ja kirpputoriyrittäjänä. Kertaalleen Sinivirta on myös myynyt talonsa ja autonsa lähteäkseen Espanjaan baarityöntekijäksi. Viimeksi kuluneet 12 vuotta hän on toiminut suositun kirpputorin yrittäjänä Kuopiossa. Tuorein vaikeus on korona, joka näkyy kassavirrassa. Kun yrityksellä menee huonosti, pitää keskittyä elämän muihin mielekkäisiin puoliin, Sinervirta sanoo.

Ihmisen elämä perustuu paljolti uskoon, sanoo liikuntapedagogiikan emeritusprofessori ja liikunnan ja psyykkisen hyvinvoinnin dosentti Jarmo Liukkonen. Siksi mielen tietoisella käytöllä voi olla isoja vaikutuksia.

Tokion olympiakisoilla on ollut epäonnea. Tänä vuonna ne siirrettiin koronaepidemian vuoksi. Tasan 80 vuotta sitten ne siirrettiin Kiinan-Japanin sodan vuoksi Tokiosta Helsinkiin. Kun Suomi joutui talvisotaan, myös Helsingin kisat peruttiin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut