Uuniin unohtuneet ruoat työllistivät palomiehiä lauantaina – Keravalla käryyn reagoi naapuri, Tuusulassa automaattinen paloilmoitin

Kuvituskuva. Anton Soinne

Riitta Suomalainen

Uuneissa kärynneet ruoat työllistivät Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Keravan ja Järvenpään palomiehiä lauantai-iltana.

Jokelan avovankilassa Tuusulassa automaattinen paloilmoitinlaite reagoi uunissa kärventyneeseen pizzaan ja lähetti tiedon hätäkeskukseen, joka välitti viestin lähimmälle eli Järvenpään asemalle. Palomiehet kävivät paikan päällä lähinnä toteamassa tilanteen ja kuittaamassa paloilmoittimen.

Pari tuntia myöhemmin Keravan palomiehet hälytettiin Palokorvenkadulle, jossa seitsenkerroksisen talon neljännen kerroksen asukas oli jättänyt ruoan kypsymään uuniin ja lähtenyt ulos. Naapuri soitti hätäkeskukseen, kun parvekkeen oven kautta alkoi tupruta harmaanvalkoista savua.

Kun palomiehet ehtivät paikalle, asukas oli edelleen poissa. Jos huoltoyhtiöstä ei tavoiteta ketään avaamaan ovea, sisälle mennään murtamalla ovi. Palomiehet sammuttivat uunin ja tuulettivat asunnon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.