Tutkija paljastaa, miten Kirkkonummen sudet käyttäytyvät – IS: Tämän vuoksi niillä on nyt "pallo hukassa"

Eilen Kirkkonummen Masalassa tehty susihavainto on poliisin mukaan aito, mutta paikallinen riistanhoitoyhdistys ja Luonnonvarakeskus eivät kuitenkaan ole vahvistaneet havaintoa. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat

Tutkimusprofessori Ilpo Kojola Luonnonvarakeskuksesta muistuttaa, että taajamissa tavatuista susista kirjataan nykyään yhä enemmän havaintoja.

– Susikannan painopiste on siirtynyt viime vuosina kohti runsaampaa asutusta. Ilmiö korostuu etenkin väkirikkaassa Etelä-Suomessa, jossa sudet tulevat nähdyksi nykyään useammin kuin 10–15 vuotta sitten, Kojola arvioi.

Kojolan mukaan varsinkin keväällä asutuksen lähellä voi liikkua nuoria susiyksilöitä. Näin taas käy, kun nuorilla susilla ei ole mahdollisuutta toteuttaa lisääntymisviettiään synnyinreviirillään.

– Niillä on helposti pallo hukassa, kun ne ovat lähteneet vaeltamaan synnyinseudultaan ja etsivät omia elinalueita.

Kun susi tulee välittömään elinympäristöön, asialle on Kojolan mukaan hyvin vaikea tehdä mitään.

– Susien vierailut asutuksen lähellä tapahtuvat säännönmukaisesti yöaikaan. Päiväkäynnit ihmisten ilmoilla ovat harvinaisia ja liittyvät melkein poikkeuksetta nuorten susien kokemattomuuteen, ja se vaihe menee ohi, Kojola kertoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut