Valvontamaksun voi saada anteeksi – Nikkarinkruunun toimitusjohtaja kertoo, miksi ParkkiPate otettiin valvomaan pysäköintiä

Nikkarinkruunun toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä sanoo, että tällaisella merkillä parkkipaikalla kerrotaan ParkkiPaten valvonnasta. Ilkka Lahdenperä

Anne Koski

KERAVA | Keski-Uusimaa kertoi 12.4. ParkkiPaten ja Nikkarinkruunun asukkaan välisestä kiistasta. ParkkiPate Oy hakee oikeudessa asukkaalta 2 700 euroa muun muassa valvontamaksuja ja korkosaatavia.

Asukas katsoo, ettei ole velvollinen käyttämään pysäköintitunnusta, koska on vuokrannut pysäköintipaikan, ja se on merkitty selkeästi.

Keravan kaupungin Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu teki ParkkiPaten kanssa sopimuksen kiinteistöjensä pysäköinninvalvonnasta vuonna 2014.

Toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä, minkä takia ParkkiPate haluttiin valvomaan pysäköintiä?

–Meille tuli paljon palautetta asukkailta, että ajoneuvoja on pysäköity pelastusteille, ja lisäksi oli luvatonta pysäköintiä paljon, esimerkiksi toinen asukas tai vieras pysäköi asukkaan vuokraamalle paikalle. Silloin ongelmaa käsiteltiin useasti myös asukashallituksessa, ja myös heidän hyväksyntänsä saatiin ongelman ratkaisemiseksi ulkopuolisella pysäköinninvalvonnalla.

–Keravan pysäköinninvalvonnalla ei ollut mahdollisuuksia suorittaa valvontaa siinä laajuudessa kuin oli tarve. Suurin tarve oli ja on iltaisin sekä viikonloppuisin.

Miten asukkaita ohjeistetaan pysäköinnistä?

–Asukkaita informoitiin kun pysäköinninvalvonta aloitettiin. Uusille asukkaille kerrotaan pysäköinninvalvonnasta vuokrasopimuksen teon yhteydessä, ja mikäli he vuokraavat autopaikan, saavat he samalla lupatunnuksen.

Onko autopaikan vuokranneille asukkaille annettu ensimmäinen pysäköintiluvan unohdus anteeksi?

–Pysäköintivalvontamaksuja on peruttu, jos lupatunnus on unohtunut tai ei ole ollut näkyvissä, useammankin kerran samalta asukkaalta. Mutta jos asukas tietoisesti jättää lupatunnuksen laittamatta näkyviin, niin emme ole peruneet.

–ParkkiPate kuvaa aina perusteen valvontamaksulle ja toimittaa sen meille tarvittaessa.

Ilmoitetaanko ParkkiPaten valvonnasta jollakin tavalla jokaisella parkkipaikalla?

–Kyllä siellä on liikennemerkki, jossa kerrotaan valvonnasta. Jonkun verran liikennemerkkejä kohtaan on ollut ilkivaltaa.

Alussa ihmiset antoivat paljon kriittistä palautetta ParkkiPaten toiminnasta. Onko palautetta tullut enää sen jälkeen?

–Alussa palautetta tuli paljon, koska lupatunnusta ei muistettu laittaa näkyviin.

–Palautetta tulee, jos lupatunnus on jäänyt laittamatta ja asukas saa valvontamaksun, mutta jos vuokrasopimus autopaikasta on kunnossa, niin valvontamaksu perutaan.

–Myös laiton pysäköinti pelastusteille on vähentynyt merkittävästi ja autopaikkojen vuokrausaste on noussut, eli niin sanotut vapaamatkustajat ovat jääneet pois, ja tasapuolisuus asukkaiden osalta on toteutunut, eli käyttäjät maksavat autopaikoista.

Tällaisessa tapauksessa, jossa kiista asukkaan ja ParkkiPaten välillä kärjistyy näin paljon, niin oletteko olleet keskusteluissa mukana tai pyrkineet sovittelemaan tilannetta?

–Pyydettäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kirjallisuus: Dystopia Järvenpäästä
 2. Näköislehdessä tänään: "Ihan puhtaasti asennevammaa" – Suomen vaarallisimmassa ammatissa olevan Jani Paukun mukaan rekkakuskit tekevät liian pitkää päivää ja ottavat turhia riskejä
 3. Runsas vesisade työllisti Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta lauantaina – "Ei tämä Suomessa poikkeuksellinen tilanne ole"
 4. Gubbe on ikäihmisen ystävä arjessa – uudenlainen vanhuspalvelu pitää seniorin aktiivisena
 5. Honka Akatemia päihitti Pallokerhon 5–2 kotikentällä: "Jäi tyhjä olo, pelisuunnitelma jossakin vaiheessa vähän posahti"
 6. Fraser-Pryce kiiruhti Jamaikalla omaa vauhtiaan, vastatuulessa syntyi kauden kärkiaika
 7. Suomessa todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 8. Lukijalta: Kelvottomia katuja on yhä Järvenpäässä
 9. Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä
 10. NHL kielsi seuroilta koronatestien tulosten julkaisun ja loukkaantumisista kertomisen – pelaajien yksityisyyden suoja ensiarvoista
 11. Trumpin lievennys Roger Stonen tuomioon saa kritiikkiä myös republikaaneilta – Mueller puolusti tutkintaansa Valkoisen talon syytöksiltä
 12. Jani Paukku on Suomen vaarallisimmassa työssä: "Moni ajattelee, että täällä voi suhata, miten sattuu"
 13. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 14. Sterling loisti Brightonin kaadossa – Manchester City odottaa CAS:n maanantaista ratkaisua europelipannasta
 15. Minna Laaksonen kinusi pyllyjumppapuvun – Aerobic vyöryi saleihin 1980-luvulla ja mullisti ryhmäliikunnan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Runsas vesisade työllisti Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta lauantaina – "Ei tämä Suomessa poikkeuksellinen tilanne ole"
 2. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 3. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – salama teki reikiä Järvenpään sisäkattoihin ja Kerava sulki Nesteen viereisen pysäköintialueen
 4. Vesi tulvi omakotitalon kellariin Kellokoskella
 5. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 6. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 7. Anttilan talon kohtalo ei vielä lähelläkään ratkaisua: "Tämä on todella mutkikasta" – tontille hahmoteltu jopa 14-kerroksista asuintaloa
 8. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 9. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 10. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 11. Mannilantie 42 A:n pysäköinti muuttui keväällä maksulliseksi – "Alueen maksullisuus on otettu positiivisesti vastaan", kommentoi pysäköintioperaattorin toimitusjohtaja.
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Lähes valmis Järvenpäästä Jokelaan vievä kevytväylä jo on kovassa käytössä – "Toivottiin jo 30 vuotta sitten, kun kävin itse koulua"
 14. Teemu Pukin Norwichin putoaminen Valioliigasta varmistui rökäletappiolla
 15. Muuttuva kaupunkikuva: Järvenpään kaupungintalo elinkaarensa päässä – 1970-luvun rationalismia edustanut talo puretaan sisäilmaongelmien vuoksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.