Visa, MobilePay, PayPal, postiennakko... – Pitkän linjan yrittäjä suosii helppoja ja nopeita tapoja maksaa netissä

Varustelekan yrittäjä Valtteri Lindholm suosisi mielellään kansainvälistä maksupalvelu PayPalia. Mikko Kontti

Sanna Puisto

Koronakriisin myötä verkossa asioiminen ja verkkokauppa ovat kasvattaneet suosiotaan entisestään. Verkko-ostosten maksamisessakin riittää jo vaihtoehtoja.

Suomalaiset suosivat yhä oman nettipankin kautta tehtävää verkkopankkimaksua, koska moni pitää sitä nopeana ja yksinkertaisena maksutapana.

Liki kaksikymmentä vuotta verkkokauppaa tehnyt Varustelekan yrittäjä Valtteri Lindholm on tästä kuitenkin aivan toista mieltä.

– Suomalaiset ovat vaan tottuneet käyttämään verkkopankkia, jopa vanhat patut osaavat maksaa sillä. Verkkopankissa pitää kuitenkin muistaa monenlaisia numeroyhdistelmiä, mikä sekä hidastaa että vaikeuttaa maksamista, Lindholm perustelee.

Lindholm itse suosisi mielellään kansainvälistä maksupalvelu PayPalia, sillä asiakkaan näkökulmasta se on äärettömän helppokäyttöinen.

– Ei tarvita vaihtuvia, numerosarjoihin perustuvia tunnuksia, vaan voi keksiä itselleen sopivan salasanan. Verkkokaupassa aktiivinen asiakas voi maksaa oikeastaan vain yhtä ok-painiketta täppäämällä.

Käytännössä Klarna myy köyhille rahaa kalliilla!

Valtteri Lindholm

Varusteleka tarjoaakin ulkomaisille asiakkailleen PayPal-maksumahdollisuuden.

– Kotimaassa tätä mahdollisuutta emme ole avanneet, sillä PayPal ottaa röyhkeän isot komissiot, Lindholm toteaa.

Osamaksumahdollisuutta tarjoava ruotsalainen Klarna on kokonaan Varustelekan ”mustalla listalla”.

– Meillä ei voi maksaa Klarnalla. Sen toiminta on epäeettistä. Käytännössä Klarna myy köyhille rahaa kalliilla!

MobilePay on nopea mobiilimaksutapa.

– Kun sovelluksen on ensin ladannut kännykkäänsä, maksun voi tehdä yhdellä sormen pyyhkäisyllä vaikka kolmelta yöllä vessassa istuessaan, Lindholm maalailee.

Myös Siirto- ja Pivo-sovellukset toimivat hyvin samantyyppisin periaattein.

Varustelekan yrittäjä Valtteri Lindholm suosisi mielellään kansainvälistä maksupalvelu PayPalia. Sinervo Kai

Yleisimmät luottokortit kuten Visa, MasterCard ja American Express käyvät miltei kaikissa verkkokaupoissa. Monia huolestuttaa kuitenkin omien korttitietojen luovuttaminen tuntemattomalle osapuolelle. Isoissa verkkokaupoissa on pääsääntöisesti käytössä todentamispalvelu, mikä minimoi luottokorttitietojen väärinkäytöksien riskin.

Suurin osa pohjoismaisista verkkokaupoista hyväksyy maksutavaksi vielä perinteisen postiennakonkin. Postiennakkoa käytettäessä rahojen menettämisen riski on pieni, kun maksu suoritetaan vasta tilausta postista noudettaessa.

Tuotteen hintaan lisätään postiennakkomaksu. Postiennakolla voi olla kuitenkin ainut vaihtoehto verkkokaupassa, jos asiakkaalla on maksuhäiriömerkintä.

Valtteri Lindholm muistuttaa – tosin pieni pilke silmäkulmassaan – että yksi verkkomaksamisen tapa on myös pankkikortin lähimaksu.

Siis kuinka?

– Moni ostos nettikaupassa on semmoinen, että se viedään loppuun vasta myymälässä, eli asiakas tulee kivijalkaan valmiin ostopäätöksen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Keravan Prisman pahoinpitely on aiheuttanut "tunteikasta kirjoittelua sosiaalisessa mediassa"
 2. Nuori ajoi mopoautolla pylvääseen Järvenpäässä
 3. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 4. Hyvinkäällä lauantaiyönä kuolemaan johtanut onnettomuus
 5. Kuljettaja menetti auton hallinnan Tuusulan Hämeentiellä – törmäsi liikennemerkkiin ja ajautui vastaantulevien kaistalle
 6. Arvokasta kulttuurihistoriaa konservoidaan esiin seinistä Järvenpäässä – "Hän on nyt pinnalla"
 7. Kunnan suunnitelmat rakentaa kerrostaloja pientaloalueen viereen sai asukkaat suunniltaan Tuusulassa – "Toiveitamme ei ole kuunneltu"
 8. Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 9. Järvenpään poliisiasema elinkaarensa päässä – ratkaisu uusista tiloista löytymässä? "Mitään päätöksiä ei ole tehty"
 10. Näköislehdessä tänään: Jukka Ylitalon autokokoelman arvo jo satojatuhansia – "Ensisijaisesti ostan näitä kiinnostuksen takia"
 11. Jokelassa pillastuneita hevosia vapaalla jalalla – ilveksen epäillään hyökänneen hevosten kimppuun
 12. Hurja tulipalo kerrostalossa Järvenpään Prismaa vastapäätä – parvekkeelle paenneet saatiin alas nostolava-autolla: "Siellä on seinät ja katot aivan mustana"
 13. Koira sai lieden päälle ja aiheutti tulipalon
 14. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.