Tuusulan Asuntomessujen siirtoa elokuulle harkitaan – "Siirron valmistelu oli jo aloitettu"

Asuntomessualue valmistuu Tuusulan Rykmentinpuistoon. Se on tulevaisuudessa koti 15 000 asukkaalle, joista asuntomessualueelle muuttaa 400 uutta asukasta.. Kari Kohvakka
Aino Salonen

Aino Salonen

Valtioneuvoston antama yleisötapahtumia koskeva ohjeistus on siirtämässä ensi kesän asuntomessut Tuusulassa ainakin noin kuukaudella eteenpäin.

– Olimme jo ennakoineet koronatilanteen vaikutuksia tulevan kesän yleisötapahtumiin, ja siksi aloittaneet Tuusulan asuntomessujen siirron valmistelun, kertoo Tuusulan Asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku.

Messutapahtuman uusi ajankohta pyritään julkistamaan hänen mukaansa pian.

– Samalla huomioimme sen, että valtioneuvosto tulee tekemään uuden arvioinnin yli 500 hengen yleisötilaisuuksista kesäkuun alussa.

Hallitus linjasi keskiviikkona, ettei suuria, yli 500 hengen yleisötapahtumia voida järjestää ennen elokuuta. Alunperin asuntomessut oli tarkoitus järjestää Tuusulan Rykmentinpuistossa 10.7.–9.8.

Asuntomessualueen tulevien asukkaiden kanssa tehtyihin sopimuksiin muuttopäiväksi on kirjattu 12.8. Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapion mukaan asukkaiden muuttopäivä siirtyisi muutamalla viikolla, mikäli messut järjestettäisiin elokuussa.

Moni talotehdas on myös lähtenyt rakentamaan taloja ilman asukkaita luottaen siihen, että kauppa käy messujen aikana.

– Tahtotila on erittäin vahva messujen järjestämisen puolesta. Tämä on kuitenkin ollut viisi vuotta kestävä projekti, jonka on tarkoitus myös juhlistaa messujen 50-vuotista taivalta, Tapio sanoo.

Tuusulan pormestari Arto Lindberg korostaa, että 15 000 asukkaan alue tulee rakentumaan Tuusulan Rykmentinpuistoon joka tapauksessa.

– Tuollahan se rakentuu hurjaa vauhtia.

Vallitsevalla koronatilanteella on ollut tähän mennessä vain vähän vaikutuksia messualueen rakentumiseen.

– Esimerkiksi tavarantoimitusvaikeuksia Etelä-Euroopasta on ollut jonkin verran, mutta itse rakentaminen on sujunut yllättävän hyvin ottaen huomioon, että valtionrajojen sulkeuduttua alueella on ollut paljon esimerkiksi virolaista työvoimaa, jonka jäämistä Suomeen töihin jännitettiin, Uusikulku kertoo.

Asuntomessuorganisaatio tiedusteli messurakentajilta aikaisemmin keväällä, mikä vallitsevassa koronatilanteessa huolettaa heitä eniten.

– Saaduissa vastauksissa meitä ilahdutti etenkin se, että hankkeessa halutaan olla edelleen, kertoo Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Täysin virtuaalisen tapahtuman pystyttäminen jo ensi kesäksi olisi Tapion mukaan tällä aikataululla kuitenkin mahdotonta.

– Virtuaalikierroksia olemme messuasunnoissa tehneet kyllä aikaisempinakin vuosina ja niihin on myös myyty lippuja verkossa.

Asuntomessujen siirtäminenkään vuodelle 2021 ei tule kyseeseen.

– Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjalla. Tuolloin Tuusulan kaikissa kodeissa asuu jo ihmisiä, joten messujen siirtäminen vuodella eteenpäin ei ole verrattavissa esimerkiksi olympialaisten siirtämiseen, Tapio huomauttaa.

Jos Tuusulan Asuntomessut jouduttaisiin perumaan, se olisi ensimmäinen kerta koko Asuntomessujen 50-vuotisen historian aikana.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut