Tuusulan Asuntomessujen siirtoa elokuulle harkitaan – "Siirron valmistelu oli jo aloitettu"

Asuntomessualue valmistuu Tuusulan Rykmentinpuistoon. Se on tulevaisuudessa koti 15 000 asukkaalle, joista asuntomessualueelle muuttaa 400 uutta asukasta.. Kari Kohvakka
Aino Salonen

Aino Salonen

Valtioneuvoston antama yleisötapahtumia koskeva ohjeistus on siirtämässä ensi kesän asuntomessut Tuusulassa ainakin noin kuukaudella eteenpäin.

– Olimme jo ennakoineet koronatilanteen vaikutuksia tulevan kesän yleisötapahtumiin, ja siksi aloittaneet Tuusulan asuntomessujen siirron valmistelun, kertoo Tuusulan Asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku.

Messutapahtuman uusi ajankohta pyritään julkistamaan hänen mukaansa pian.

– Samalla huomioimme sen, että valtioneuvosto tulee tekemään uuden arvioinnin yli 500 hengen yleisötilaisuuksista kesäkuun alussa.

Hallitus linjasi keskiviikkona, ettei suuria, yli 500 hengen yleisötapahtumia voida järjestää ennen elokuuta. Alunperin asuntomessut oli tarkoitus järjestää Tuusulan Rykmentinpuistossa 10.7.–9.8.

Asuntomessualueen tulevien asukkaiden kanssa tehtyihin sopimuksiin muuttopäiväksi on kirjattu 12.8. Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapion mukaan asukkaiden muuttopäivä siirtyisi muutamalla viikolla, mikäli messut järjestettäisiin elokuussa.

Moni talotehdas on myös lähtenyt rakentamaan taloja ilman asukkaita luottaen siihen, että kauppa käy messujen aikana.

– Tahtotila on erittäin vahva messujen järjestämisen puolesta. Tämä on kuitenkin ollut viisi vuotta kestävä projekti, jonka on tarkoitus myös juhlistaa messujen 50-vuotista taivalta, Tapio sanoo.

Tuusulan pormestari Arto Lindberg korostaa, että 15 000 asukkaan alue tulee rakentumaan Tuusulan Rykmentinpuistoon joka tapauksessa.

– Tuollahan se rakentuu hurjaa vauhtia.

Vallitsevalla koronatilanteella on ollut tähän mennessä vain vähän vaikutuksia messualueen rakentumiseen.

– Esimerkiksi tavarantoimitusvaikeuksia Etelä-Euroopasta on ollut jonkin verran, mutta itse rakentaminen on sujunut yllättävän hyvin ottaen huomioon, että valtionrajojen sulkeuduttua alueella on ollut paljon esimerkiksi virolaista työvoimaa, jonka jäämistä Suomeen töihin jännitettiin, Uusikulku kertoo.

Asuntomessuorganisaatio tiedusteli messurakentajilta aikaisemmin keväällä, mikä vallitsevassa koronatilanteessa huolettaa heitä eniten.

– Saaduissa vastauksissa meitä ilahdutti etenkin se, että hankkeessa halutaan olla edelleen, kertoo Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Täysin virtuaalisen tapahtuman pystyttäminen jo ensi kesäksi olisi Tapion mukaan tällä aikataululla kuitenkin mahdotonta.

– Virtuaalikierroksia olemme messuasunnoissa tehneet kyllä aikaisempinakin vuosina ja niihin on myös myyty lippuja verkossa.

Asuntomessujen siirtäminenkään vuodelle 2021 ei tule kyseeseen.

– Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjalla. Tuolloin Tuusulan kaikissa kodeissa asuu jo ihmisiä, joten messujen siirtäminen vuodella eteenpäin ei ole verrattavissa esimerkiksi olympialaisten siirtämiseen, Tapio huomauttaa.

Jos Tuusulan Asuntomessut jouduttaisiin perumaan, se olisi ensimmäinen kerta koko Asuntomessujen 50-vuotisen historian aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katso havainnekuvat: Kerava haluaa lisää vihreää kaupungin kivierämaihin – "Keskeinen merkitys uusien asukkaiden saamiseksi"
 2. Glittertatuointeja ja keksien koristelua Jannenkadun piknikillä – "Tämä on perinne. Tulemme tänne joka vuosi"
 3. Yhtään koululaista ei ole vielä jäänyt kotiin koronan pelon vuoksi – näin kotiopetukseen siirtyminen tapahtuisi käytännössä
 4. "He saavat tämän syksyn puoleen hintaan" – Voimisteluseurat takaavat korvauksia ja jatkoaikaa koronan keskeyttämästä harrastuksesta
 5. Missasitko uutisen? Ei hätää – tässä Keski-Uusimaan verkkosivujen luetuimmat jutut kuluneelta viikolta
 6. Maantiepyöräilijä Jaakko Hänninen jatkoi oivaa virettään Lombardian ympäriajossa
 7. Mauritiuksen katastrofialus katkeaa kohta
 8. Milliondollarrhyme ykkönen, Elian Web viides raveissa Ruotsissa
 9. Wilma Murto toipui polvileikkauksesta mestariksi
 10. Lakka jatkoi aidoissa voittosarjaansa, Aaron Kangas heitti moukarinheiton SM-kultaa, Viljami Kaasalaiselle pikamatkan voitto
 11. 26 vuotta on kulunut mutta Annemari Kiekara on yhä naisten kympin valtias
 12. Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä – jäsenkuntien alueella esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana
 13. Ilves-luotsi heitti pelaajat bussin alle, mutta nyt oli kiitosten aika: "Joskus totuus sattuu"
 14. Honka-puolustaja Heikkilä äimisteli joukkueensa puolustuspeliä: "Ihan poikkeuksellista"
 15. Sarjakuvat: Kun aalto löi rantaan muoviröykkiön, Sami Yaffa sai idean ensimmäisen sarjakuvansa teemaan – Nyt esikoissarjakuva on julkaistu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Keravalla koronatartuntoja 89 – tartuntaketjut on saatu katkaistua
 2. Iskelmätähti katkaisi hoivakodin korona-arjen
 3. Selvitimme kasvomaskipakettien hinnat ja myyntipaikat lähialueella – "Tällä menekillä ei tule ihan heti loppumaan"
 4. Keravalaisessa hoivakodissa kaksi palohälytystä, molemmat aiheettomia – "Olivat varmaan jotain muita hajuja"
 5. Järvenpää suosittelee kasvomaskien käyttöä sisäisessä joukkoliikenteessä – Keusote ohjeistaa pian tarkemmin
 6. Keravalla ei aikailtu: vähävaraisten maskit jakoon jo maanantaina – Keusoten "maskiryhmä" vasta pohtii, missä ja miten maskeja jaetaan
 7. Keusoten puhelinpalvelu ruuhkautunut – osa takaisinsoitoista venyy seuraavaan päivään
 8. Topi Raitanen juoksi Monacon Timanttiliigassa este-ennätyksensä
 9. Tuusulan asuntomessut: 14-vuotiaan Ida Sipolan teos "Tuusulan ilo" koristaa sähkömuuntamoa – "En olisi ikinä uskonut, että tikku-ukkotyö voi voittaa"
 10. Tuusulan kuntapomoa epäillään rikoksista – "Ex-puolison mustamaalausta"
 11. Kaija Koo julkaisee uuden singlen – "Toivottavasti uusi kappaleeni pysäyttää miettimään elämän ainutkertaisuutta"
 12. Järvenpään talousohjelmaa on tarvetta kiristää vielä lähes 12 miljoonalla eurolla – keinovalikoima laajin opetuksessa ja kasvatuksessa
 13. Halaavat varkaat iskeneet useaan otteeseen: "Ovat hyvin vikkeliä ja taitavia toimissaan"
 14. Ravintolayrittäjä tyrmistyi jäätyään ilman luvattua koronatukea: "Tilanne on aivan absurdi" – näin Valtiokonttori perustelee hylkäyspäätöstä
 15. Näköislehdessä tänään: Sami Yaffa tyrmistyi paratiisirannan muoviroskasta ja teki sarjakuvakirjansa pahiksesta muovia lisäävän Plastimiehen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.