Korona vauhditti Sibeliuksen Ainolan kunnostustöitä Järvenpäässä – "Nyt on hyvä ajankohta"

Senaatti-kiinteistöt päätti, että koronasta johtuva hiljainen aika käytetään hyödyksi. Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Selja Flink (vas.), puutarhuri Oona Niiranen Ainolasäätiöstä ja restauroija Anne-Mari Junnola tutkivat Sibeliuksen Ainolan rinteiden tukimuureja. Senaatti-kiinteistöt

Jouko Tuomas-Kettunen

Valtion kulttuurihistoriallisista kohteista vastaava Senaatti-kiinteistöt on päättänyt aikaistaa tarpeellisia kunnostustöitä.

Esimerkiksi Ainolassa Järvenpäässä tehdään päärakennuksen julkisivumaalaus ja ikkunankorjaukset.

Lisäksi kotimuseossa päästään latomaan rinteiden tukimuureja uudelleen ja korjaamaan maakellarin katto, kertoo Senaatti-kiinteistöt tiedotteessaan.

Koronapandemian takia museokohteet on suljettu asiakkailta.

Perinteisesti Ainola on avautunut yleisölle toukokuun alkupuolella.

Nyt ryhmävaraukset ja yleisötapahtumat on peruttu ainakin toukokuun loppuun saakka.

Ainola on Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo. Huvila valmistui vuonna 1904 ja oli Jean Sibeliuksen (1865–1957), Aino Sibeliuksen (1871–1969) ja heidän perheensä koti 65 vuoden ajan.

– Nyt on hyvä ajankohta toteuttaa ja aikaistaa kunnostus- ja korjaustöitä hallinnoimissamme Museoviraston kohteissa, koska museoissa ei ole kävijöitä, eivätkä työt näin häiritse asiakkaiden museokokemusta, toteaa Senaatti-kiinteistöjen operatiivinen johtaja Juha Lemström tiedotteessa.

– Voimme tällä tavoin myös tukea suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden elinkeinoa vaikean ajan yli.

Senaatissa on linjattu, että vaikeasta tilanteesta huolimatta tavoitteena on pitää pyörät pyörimässä rakennustyömailla ja edistää hankkeita niin hyvin kuin mahdollista.

Kunnossapitohankkeita on käynnistetty eri puolilla Suomea.

Esimerkiksi Askaisissa sijaitsevassa Louhisaaren kartanolinnassa päästään aloittamaan Merilinnan kunnostus vuoden etuajassa ja Hvitträskin päärakennuksessa Kirkkonummella jatketaan tiilikaton korjausta.

Museoiden ja linnojen kunnostustyöt ja niiden suunnittelu tehdään tiiviissä yhteistyössä Senaatin ja Museoviraston asiantuntijoiden kesken.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut