Kevätlaitumelle kirmannut hieho juoksi kolmesta aidasta läpi ja upposi kosteikkoon – palolaitos kävi pelastamassa eläimen Rusutjärvellä

Kuvituskuva. Arkisto / Sirkku Aalto
Satu Jalo

Satu Jalo

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai harvinaisen tehtävän keskiviikkona aamupäivällä. Rusutjärveläisen tilan omistaja soitti hätäkeskukseen kello 10.30 maissa, koska tilan hieho oli kevätlaitumelle päästessään innostunut ja juossut kolmesta aidasta läpi. Eläin upposi kirmauksen päätteeksi mahaansa myöten aitauksen läheisyydessä olleeseen kosteikkoon.

– Puolitoista tuntia irrotimme hiehoa. Saimme käsin pujoteltua liinat sen mahan alta ja traktorilla kauempaa avitettua nosto-operaatiota. Hieho oli suurimmat voimansa jo riuhtonut, kun tulimme paikalle ja se oli ihan rauhallinen, kun autoimme sitä.

Väsynyt ja kylmissään ollut eläin jäi maahan makuulle keräämään voimiaan, kun pelastuslaitos poistui operaation jälkeen paikalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.