Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi, kodinomainen hotelli avasi Järvenpäässä – asiakkaat nelijalkaisia

Louttiin avattu

Järvenpää | Koiransa saa nyt loman ajaksi hoitoon Järvenpäähän, kun Koirahotelli Tassuliinit Inn avasi ovensa Loutissa.

–Ajatus oli ollut idean tasolla jo pitkään, mutten tiennyt, että pystynkö, yrittäjä Deanna Valtonen kertoo.

Valtosella on itsellään kokemusta koirista kasvattajaana. Asunnossa pyöriikin kaksi pientä koiraa.

–Olen alun perin koulutukseltani ekonomi, mutta halusin vaihtaa alaa. Koiraharrastuksen myötä piiri on kasvanut, ja alkoi tuntua luonnolliselta myös työskennellä koirien parissa. Olen suorittanut myös hotellivirkailijan tutkinnon ammattikoulussa, joten tämä on vähän niin kuin minun omaa alaani, Valtonen nauraa.

Asiat koirahotellin suhteen liikahtivat eteenpäin, kun Vantaalla Hiekkaharjussa ollut koirahotelli lopetti, ja toiminnalle etsittiin jatkajaa. Valtosella ei ollut mahdollisuutta jatkaa koirahotellin pitoa Vantaalla, mutta sen sijaan hän päätyi perustamaan sellaisen Järvenpäähän.

Yritys vaati sopivat tilat, ja lopulta Keravalla miehensä ja lastensa kanssa asunut Valtonen löysi sopivan talon Järvenpäästä. Talon toisessa päässä on miehen yritys ja toisessa päässä koirahotellin tilat. Myös perhe asuu talossa.

–Hotellin oli tarkoitus avautua jo keväällä, mutta talon remontoinnissa ja pihan laittamisessa koirille sopivaksi menee kauan.

Koirahotellin kapasiteetti on koirien koosta ja keskinäisistä suhteista riippuen kolmesta yhdeksään koiraa.

–Hotelli on tarkoitettu vain pienille, alle 10-kiloisille koirille. Isommat pääsevät hyppäämään aidan yli.

Koirahotellissa on kolme erillistä aitausta koirille. Jos samasta talosta tulee useampi pieni koira, kolmekin voidaan laittaa yhdessä samaan aitaukseen.

Juttua päivitetty 15:50 19.10. korjattu haastateltavan nimi.