Tutkimuslaitoksella monipuolisin metsäalue

Metsä on ollut tutkimuskäytössä jo vähintään 60 vuotta.

TUUSULA | Ruotsinkylän tutkimusmetsä on noin 1200 hehtaarin suuruinen alue. Se ei sijaitse kokonaan Tuusulan Ruotsinkylässä vaan levittäytyy myös Sipoon, Lopin, Hausjärven ja Mäntsälän puolelle.

Metsäntutkimuslaitoksen eli Metlan tutkimuskäytössä oleva metsä on ollut kenttäasemana yli kuusikymmentä vuotta vuodesta 1949 aina vuoteen 2012 asti. Metla on ollut mukana alueen toiminnassa vuodesta 1923 asti.

Tutkimusmetsässä tutkitaan erilaisia metsänjalostukseen liittyviä kysymyksiä, tervasrososienten epidemiologiaa, kotimaisten puiden siemensatoa ja juurikäävän leviämistä. Myös ulkomaisia puulajeja tutkitaan alueella.

Metsäntutkimukseen ja paikalliseen luontoon on mahdollista perehtyä alueella kulkevilla opastetuilla luontopoluilla. Monipuolinen ja runsas kasvillisuus on kaunista ja mielenkiintoista vuodenajasta riippumatta. Eri kasvuvaiheissa olevat metsät, jyrkät kalliot, kangasmetsät, kuiviat ja tuoreet kankaat sekä puronvarsilehdot tulevat tutuiksi metsäretkellä.

Tulenteko on sallittua merkityllä paikalla Professorin pytingin yhteydessä olevalla nuotiopaikalla. Eväiden syönti onnistuu nuotiopaikan vieressä olevan pöydän ääressä.

Pääkaupunkiseudun läheisyydessä on harvoja yhtä monipuolisia metsäalueita. Siksi onkin tärkeää muistaa kerätä jälkensä luonnosta. Sen voi nopeasti unohtaa, mutta metsään jätetyt roskat eivät maadu nopeasti.

Tutkimusmetsässä vietetyn virkistävän hetken jälkeen voi syödä eväitä nuotion äärellä tai pöydän ääressä.

Sarjassa tutustutaan paikallisiin luontokohteisiin.

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut