Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailman ensimmäiset seinään potkimisen MM-kisat Keravalle

KERAVA| Siitä lähtien kun 90-luvun Vintiöt-sarjan hahmot potkivat eräässä sketsissään seinää Keravalla, kaupunkilaisten kollektiiviseen identiteettiin on ilmeisesti jäänyt pysyvä intohimo lajia kohtaan.

Näin ainakin ajattelee Hyvä kasvaa Keravalla -liikkeen Sonja Lipponen, joka keksi luoda harrastuksesta oikean urheilulajin. Nyt Keravalla järjestetään elokuun lopulla historian ensimmäiset seinään potkinnan maailmanmestaruuskilpailut.

–Olisi mielettömän hienoa saattaa Kerava maailmankartalle tällaisilla kisoilla, huumorilla ja suurella rakkaudella omaa kotikaupunkia kohtaan, Lipponen sanoo.

Lipponen toivoo kilpailun edistävän Keravan yhteisöllisyyttä ja houkuttelevan mukaan myös niitä, jotka eivät muuten olisi kiinnostuneita liikunnasta. Hän näkee seinään potkimisen samassa eksoottisessa kategoriassa kuin eukonkannon ja suopotkupallon, ja povaa sille menestystä tulevinakin vuosina.

–Suomi on MM-kisojen luvattu maa, ja mikä voisi olla älyttömämpää kuin se, että kerrankin saa potkia seinää luvan kanssa, hän nauraa.

Tapahtuman järjestäjänä toimii kamppailulajeihin erikoistunut valmentaja Edla Niemi Vapaaottelijoita valmentava Niemi kertoo, että MM-kilpailussa tullaan yhdistämään seinään potkiminen trikkaukseen, eli kamppailulajien harrastajien suosimaan leikkisämpään kisailuun, jossa hassutellaan akrobaattisesti musiikin tahtiin.

–Normaalisti trikkauksessa potkitaan ilmaa, mutta näissä kisoissa haetaan myös seinään kosketusta, hän sanoo.

MM-kisoissa tulee olemaan oma sarjansa sekä koreografian etukäteen suunniteleville trikkaajille, että lajiin täysin vihkiytymättömille, jotka voivat aivan vapaasti kisailla seinään potkimisen maailmanmestaruudesta.