Maailman ensimmäiset seinään potkimisen MM-kisat Keravalle

Satu Boström (vas.), Milja Westerberg ja Lauri Suokas ovat nuoria vapaaottelijoita, jotka osallistuvat myös seinään potkimisen MM-kisoihin elokuun lopulla. Sakari Nuuttila

Sakari Nuuttila

KERAVA| Siitä lähtien kun 90-luvun Vintiöt-sarjan hahmot potkivat eräässä sketsissään seinää Keravalla, kaupunkilaisten kollektiiviseen identiteettiin on ilmeisesti jäänyt pysyvä intohimo lajia kohtaan.

Näin ainakin ajattelee Hyvä kasvaa Keravalla -liikkeen Sonja Lipponen, joka keksi luoda harrastuksesta oikean urheilulajin. Nyt Keravalla järjestetään elokuun lopulla historian ensimmäiset seinään potkinnan maailmanmestaruuskilpailut.

–Olisi mielettömän hienoa saattaa Kerava maailmankartalle tällaisilla kisoilla, huumorilla ja suurella rakkaudella omaa kotikaupunkia kohtaan, Lipponen sanoo.

Lipponen toivoo kilpailun edistävän Keravan yhteisöllisyyttä ja houkuttelevan mukaan myös niitä, jotka eivät muuten olisi kiinnostuneita liikunnasta. Hän näkee seinään potkimisen samassa eksoottisessa kategoriassa kuin eukonkannon ja suopotkupallon, ja povaa sille menestystä tulevinakin vuosina.

–Suomi on MM-kisojen luvattu maa, ja mikä voisi olla älyttömämpää kuin se, että kerrankin saa potkia seinää luvan kanssa, hän nauraa.

Tapahtuman järjestäjänä toimii kamppailulajeihin erikoistunut valmentaja Edla Niemi Vapaaottelijoita valmentava Niemi kertoo, että MM-kilpailussa tullaan yhdistämään seinään potkiminen trikkaukseen, eli kamppailulajien harrastajien suosimaan leikkisämpään kisailuun, jossa hassutellaan akrobaattisesti musiikin tahtiin.

–Normaalisti trikkauksessa potkitaan ilmaa, mutta näissä kisoissa haetaan myös seinään kosketusta, hän sanoo.

MM-kisoissa tulee olemaan oma sarjansa sekä koreografian etukäteen suunniteleville trikkaajille, että lajiin täysin vihkiytymättömille, jotka voivat aivan vapaasti kisailla seinään potkimisen maailmanmestaruudesta.

Ensimmäiset MM-kisat

Kickin’ it! -urheilutapahtumassa kilpaillaan ensimmäistä kertaa koskaan seinään potkimisen maailmanmestaruudesta.

MM-kisat järjestetään sunnuntaina 28. elokuuta kello 12 alkaen Petterin purkukiinteistössä Keravan keskustassa.

Samana päivänä järjestetään vapaaottelun kansalliset amatöörikilpailut.

Tuotot ohjataan perhekodeissa asuvien nuorten urheiluharrastusten mahdollistamiseen.

MM-kisat ovat osa keskiviikkona alkavaa Purkutaide-projektia, joka järjestää Petterissä kulttuuritapahtumia elokuun läpi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut