Legendaarisesta kioskista tuli kansalaisten olohuone Keravalla

KERAVA | Moni ohikulkija on hieraissut silmiään epäuskoisena.

Keravan uimahallin kupeessa vuosikausia toimineen Hätävara-kioskin tiloissa voi nyt pelata biljardia ja tilata keskioluen.

Viimeksi paikassa toimi kukkakauppa.

Pihalla on vanhasta höyläpenkistä tehty terassipöytä ja sisällä yrittäjä Nezir ”Nestor” Thaqi puhuu niin nopeasti, ettei kynä tahdo pysyä perässä.

– Haluan luoda tänne olohuonemaisen tunnelman, hän kiteyttää lopulta.

Salakapakka-sanan hän aikoo liittää Alcatraz-nimeen.

Thaqi pyörittää toistaiseksi myös Vantaan Mikkolassa samannimistä lähiökapakkaa, joka on oikea matkailunähtävyys. Alcatraz Bar on kuin vanhojen tavaroiden sekatavarakauppa.

Kiintymys vanhoihin tavaroihin näkyy jo nyt myös Keravan paikassa. Kosovolaistaustainen Thaqi esittelee esimerkiksi ylpeänä pihan höyläpenkkiä.

Hän haluaa, että ihmiset myös tutkivat kapakan tavaroita.

Yrittäjäksi opiskellut Thaqi perusti oman baarin Mikkolaan 1999. Hän keksi nimen, kun näki klassikkoelokuvan Pako Alcatrazista

Uudessa paikassa on todellakin jotakin olohuonemaista. Tunnelma on intiimi, sillä asiakaspaikkoja on vain muutama. Uuden paikan löysivät myös keravalaiset Tiia Tuunanen ja Margit Kara, jotka poikkesivat lasillisille. He ottivat ilolla vastaan baaritulokkaan.

Biljardipöydän äärellä Ismo Honkanen ja Tuomas Koskela viettävät leppoisaa kesäpäivän iltaa. Tunnelma on rento, kun he luovat ensikontaktiaan paikkaan.

Nezir Thaqi kertoo pitävänsä baaria avoinna tiistaista lauantaihin. Hän avaa vasta kello 16 iltapäivällä. Ruokaa ja väkeviä juomia baarista ei saa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut