Seppälän huvila säilyy järvenpääläisten kohtaamispaikkana – kaupunginhallitus päätti, että taloa ei myydä

Asumiskäyttöön hulppea terijokelaishuvila ei sovi, mutta juhliin sitä voi vuokrata.

JÄRVENPÄÄ|Seppälän kiinteistö vedettiin pois myyntilistalta kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa. Talo saa jatkaa elämäänsä yhteisöllisessä käytössä aktiivisten kuntalaisten ylläpitämänä.

Tieto talon säilymisestä Hyvä Kasvaa Järvenpäässä -asukasliikkeen kotipesänä otettiin ilolla vastaan itse rakennuksessa heti maanantaina, kun tieto hallituksen kokouksen päätöksestä kiiri talolle.

–Iloinen taputus täytti koko alakerran, kertoo asukasliikkeen puuhanainen Lea Alanko.

Alakerta on ollut asukasliikkeen käytössä nyt vasta kaksi vuotta. Aiemmin siinä oli seurakunnan toimintaa.

–Talo ei sovi asumiskäyttöön, mutta hometta täällä ei ole, esittelee Alanko tilavaa salia, jonne on juuri saatu lahjoitukseksi satakuntalainen komea keinutuoli.

Seppälän Talo on neljässä vuodessa talkoiltu asukasliikkeen kotipesäksi Kyrölään.

–Emme ole toistaiseksi maksaneet tästä mitään vuokraa kaupungille. Remontoimme taloa täysin omin voimin.

Nyt talo toimii kaikkien järvenpääläisten tapaamis- ja juhlatilana.

–Kaapeissa on astioita 50 hengelle ja vanhoja mummon ruusukuppeja saa lainata kotiinkin, jos oma juhlakattaus ei riitä.

Eri pariset retrokupit, pellavaiset pöytäliinat ja vanhat huonekalut tuovat terijokelaishuvilaan omaa tunnelmaansa, jota ei monesta muusta juhlatilasta löydy. Nyt on suunnitteilla myös tilavan lasiverannan kunnostus.

Mummolaa muistuttavassa talossa on helppo järjestää vaikkapa lasten syntymäpäivät. Kuuden tunnin vuokraus maksaa 20 euroa. Huvilan erillisessä siivessä asuu pitkäaikainen vuokralainen.

–Järvenpäässä olisi käyttöä kolmellekin tällaiselle talolla.

Myytävät kohteet

Järvenpään tänä vuonna myytävät kohteet ovat Mäkelänkatu 7, Lampipuiston päiväkoti, Englantilainen leikkikoulu, Kuvataidekoulu, Vanhankyläntie 120 sekä Verstaspihankatu 3 ja 5.

Vuonna 2017 myytävät kohteet ovat Aarikka, Opettaja-asuntola, Mittarikatu 4, Tervanokantie 2a ja Mannilantien hammasklinikka.

Investointitarve vuodelle 2017: Mäkelänkatu 7 noin 30 000 euroa (ei talousarviossa), Lampipuiston päiväkoti, noin 255 000 euroa (ei talousarviossa). Jokaiselle myytävästä kohteesta tehdään oma päätös.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut