Anssi Kela, voiko avaruudessa itkeä?

KYSYTTYÄ Parasta aikaa -konserttisalikiertue tulee Järvenpää-talolle.

Anssi Kelan konserttisalikiertue pysähtyy myös Järvenpäässä. AJ Savolainen

Anne Koski

Anssi Kela, olet syntynyt Keravalla. Millaisia fiiliksiä paikka nykyään herättää?

–Se on merkattu syntymäpaikakseni byrokratian oikusta. Vanhempani olivat silloin kirjoilla Keravalla, mutta opiskelivat Helsingissä. Minun ja veljeni papereissa lukee Kerava, vaikka emme ole kumpikaan asuneet siellä sekuntiakaan.

Miten konserttisalit eroavat muista keikkapaikoista?

–Musiikilla ei tarvitse kilpailla esimerkiksi baaritiskin antimien tai vastakkaisen sukupuolen kohtaamisen kanssa.

Olette harjoitelleet kiertueelle aivan erityisen ohjelmiston, jota ei tulla kuulemaan missään muualla. Voitko paljastaa siitä jotakin ennakkoon?

–Konsertissa on kaksi puoliaikaa. Ensimmäinen jakso on täysin akustinen ja intiimi. Jälkimmäinen puolisko on enemmän bile-setti, jossa kuullaan paljon hittibiisejä.

Oletko hakenut Kelasta tukia?

–Siviilipalveluksen jälkeen olin joitakin kuukausia kortistossa, mutta työttömyyskorvaukset ovat ainoat tuet, jotka olen elämässäni nostanut.

Olet mukana Elastisen uudessa tv-ohjelmassa. Kelaa sitä.

–En ole itsekään vielä nähnyt omaa jaksoani, se esitetään muutaman viikon päästä. Oli hauska näyttää ihmisille sitäkin puolta, miten biisit syntyvät.

Voiko avaruudessa itkeä?

–Minulla on sellainen käsitys, että tavallaan voi, mutta se on huomattavasti vaikeampaa. Ongelma on kyynelneste, joka painottomuudessa jää silmän päälle palloksi, eikä se lähde valumaan poskea pitkin kuten maan pinnalla.

On sanottu, että käytät sosiaalista mediaa paremmin kuin monet yritykset ja viestintätoimistot. Kuinka tarkka olet siitä, mitä julkaiset somessa?

–Pyrin satsaamaan enemmän laatuun kuin määrään. Joillakin on sellainen käsitys, että someen pitää tulittaa koko ajan matskua. Se ei ole koskaan ollut taktiikkani, vaan postaan someen silloin kun minulla on jotain sanottavaa.

Vuonna 2009 olit Järvenpää-talolla keikalla, ja silloin puhelimesi varastettiin takahuoneesta. Aiotko tällä kertaa pitää tavaroistasi kynsin hampain kiinni?

–Sain silloin puhelimeni takaisin, mutta muisti oli jo tyhjennetty. Se oli hyvä näpäytys, että täytyy pitää omia tavaroita silmällä. Minulla on silti edelleen vahva luottamus Järvenpäähän.

Kumpi on vaikuttanut uraasi enemmän, paljon radiosoittoa saanut Pekka ja Susi -single Karhun elämää vai Vain elämää tv-sarja?

–Single oli tärkeä avaussiirto suuressa shakkiottelussa, enkä ilman sitä olisi nyt antamassa tätä haastattelua.

Asut Helsingin Käpylässä. Asteikolla 1–10, kuinka hipsteri olet?

–Asuinpaikkani ja resuinen ulkoasuni ovat aika hipsterimäisiä. Paha miinus on, etten ole koskaan käynyt Flow'ssa, joten ehkä 7.

Anssi Kelan Parasta aikaa -konserttisalikiertue la 23.4. Järvenpää-talolla. Lisät. www.jarvenpaatalo.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut