Kaikkonen haluaa piknikviinit takaisin festivaaleille

Puistobluesin vieraiden eväät syynättiin tiukasti portilla 2014. Minna Vehviläiseltä kipattiin maahan termospullollinen pelkkää kahvia. tuomas siitonen

toimitus

TUUSULA|Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) haluaa sallia omat alkoholijuomat yleisötapahtumissa. Kaikkonen jätti asiasta perjantaina 23 kansanedustajan allekirjoittaman lakialoitteen. Siinä esitetään, että järjestäjä saisi päättää tapahtuman juomapolitiikasta.

–Järjestäjillä ja paikallisella poliisilla on paras tuntemus tilaisuuden järjestystekijöistä, jolloin he ovat myös parhaita arvioimaan alkoholijuomien sopivuuden tapahtuman luonteeseen, Kaikkonen huomauttaa.

Yleisötapahtumien nauttimiskiellon kumoamisella kannustettaisiin paikallisia toimijoita oman alueensa kulttuurin kehittämiseen yhdessä viranomaisten kanssa, Kaikkonen katsoo.

–Samalla luodaan alkoholikulttuuria, joka pyörii yhdessä olemisen ja sivistyneen kulttuurista nauttimisen ympärillä, ei päihtymisen tai humalahakuisuuden ympärillä.

Kaikkonen haluaa sallia piknikviinit jälleen esimerkiksi Pori Jazzeilla ja Järvenpään Puistobluesissa. Festivaalit kielsivät omat juomat 2014 Valviran huomautuksen vuoksi.

–Oman viinilasillisen nauttiminen viltin ja hyvän seuran äärellä kulttuurista nautittaessa on alkoholipolitiikan askel oikeaan suuntaan, Kaikkonen sanoo.

Kaikkonen esittää, että laki tulisi voimaan 1. toukokuuta ja koskisi siis jo ensi kesän tapahtumia.

Eduskunta uudistaa paraikaa Suomen alkoholilainsäädäntöä. Omien juomien nauttimiskielto yleisötapahtumissa on ollut laissa jo vuodesta 1932, mutta lakia on tulkittu vaihtelevasti eri aikoina.

Muokattu 19.2.2016 klo 15.06. Korjattu kirjoitusvirhe.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.