Kansanedustaja tarttui Carunan jättikorotuksiin – "Ei voi pitää kohtuullisena"

Carunan suunnittelema jättikorotutus sähkön siirtohintoihin puhuttaa nyt Keski-Uudellamaalla. Ari Peltonen

Riikka Jokinen

KESKI-UUSIMAA | Tuusulalainen kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ei hyväksy Caruna Oy:n suunnittelemia sähkön siirtohintojen korotuksia.

Merkittävän osan Suomen sähkönsiirtoverkoista omistava Caruna aikoo nostaa siirtohintojaan maaliskuun alussa rajusti. Enimmillään korotus on jopa 27 prosenttia. Caruna Espoo Oy:n alueella korotus on keskimäärin 22 prosenttia.

– Energiaviraston tehtävä on valvoa sähkönsiirron hinnoittelun kohtuullisuutta. Edellä mainittuja 22–27 prosentin korotuksia ei mielestäni voi pitää kohtuullisina, ja siksi Energiaviraston on syytä puuttua asiaan ja velvoitettava Caruna Oy oleellisesti pienentämään aikomiaan korotuksia, Kaikkonen vaatii.

Kaikkonen aikoo jättää kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä Caruna Oy:n suunnittelemien sähkön siirtohintojen korotusten kohtuullistamiseksi.

Caruna on perutellut korotuksia investoinneilla, joiden tarkoituksena on parantaa sähköverkon huoltovarmuutta.

Antti Kaikkosen mukaan huoltovarmuuden parantaminen on toki tärkeää, mutta sähkön kuluttajien kannalta tulossa olevat rajut äkkikorotukset ovat silti kohtuuttomia.

Carunan hinnankorotukset ovat olleet kuuma puheenaihe myös Keski-Uudellamaalla.

Keski-Uusimaa kertoi perjantaina (K-U 29.1.), että myös energiavirasto kummastelee siirtohintojen korotusten suuruutta.

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoyhtiö, joka hallitsee noin 20 prosenttia paikallisista sähkönsiirtoverkoista. Sillä on yksityis- ja yritysasiakkaita yhteensä noin 650 000 eri puolilla Suomea. Yhtiö vastaa sähkönsiirrosta myös Tuusulassa ja Järvenpäässä.

Fortum myi siirtoverkkonsa Carunalle vuonna 2014.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut