Keski-Uusimaa saa palkitun päätoimittajan

Joonas Romppanen (oik.) aloittaa maaliskuun alussa Keski-Uusimaan ja Viikkouutisten päätoimittajana. Lehtien nykyinen pätoimittaja Pentti Kiiski jää toukokuussa lomalla ja sen jälkeen eläkkeelle. Sauvo Jylhä

Anne Lahnajärvi

Keski-Uusimaa|Keski-Uusimaata ja Keski-Uusimaan Viikkouutisia alkaa luotsata maaliskuun alusta alkaen Joonas Romppanen Romppanen siirtyy tehtävään Porvoossa ilmestyvän Uusimaan päätoimittajan paikalta.

Lehden nykyinen pitkäaikainen päätoimittaja Pentti Kiiski siirtyy maaliskuun alussa artikkelitoimittajaksi toukokuun loppuun saakka ja jää kesäloman jälkeen eläkkeelle.

Kellokoskella perheineen asuva Romppanen on monille alueen lukijoille tuttu ennestään.

–Tulin Keskariin ensi kerran 1988 kesätoimittajaksi ja toimin yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 eri tehtävissä, viimevaiheessa toimituspäällikkönä ja vt. päätoimittajana, Romppanen kertaa.

Onhan tässä kiistatta kotiin palaamisen tunnelmaa.

Keskarista tie vei mittavaan uudistustyöhön vuonna 2003, kun Hyvinkään Sanomat ja Riihimäen sanomat yhdistettiin Aamupostiksi. Romppanen palkittiin merkittävimmästä journalistisesta uudistuksesta Bonnierin suurella journalistipalkinnolla.

Uusimaa-lehteen Romppanen siirtyi vuoden 2015 alussa. Keskariin palaaminen tuntuu mieluisalta.

–Onhan tässä kiistatta kotiin palaamisen tunnelmaa, kun melkein 30 vuotta sitten ensi kertaa keskarin urheilutoimituksessa kesätoimittajana aloitin.

Vaikka välissä on ollut vuosia muissa lehdissä, Romppasen aamut ovat aina alkaneet Keskarin lukemisella. Sopivan etäisyyden takaa on ollut hyvä arvioida omaa kasvattilehteä.

–Keskari on kehittynyt Pentti Kiiskin aikana hurjasti ja toimituksen ammattitaito ja paikallistuntemus ovat kovaa luokkaa. Se on kuitenkin, kuten kaikki muutkin sanomalehdet, alati kasvavien haasteiden edessä. Toisaalta muutokset ovat aina myös mahdollisuuksia.

Lukijoita lehtikaksikolla yhteenlaskettuna 84000.

–Keskarillakin on kokonaistavoittavuus säilynyt koko ajan hyvällä tasolla, samoin Viikkouutiset tavoittaa huomattavan suuren osan seudun asukkaista.

Haasteita tuo jatkuvasti muuttuva mediamaailma. Romppanen pohtii muun muassa painetun lehden ja sähköisen tuotteen eroja. Sisältöjen tulee tukea toisiaan ja toisaalta tuoda lisäarvoa lukijoille.

–Paikallisuus tulee aina olemaan Keskarin tapaisten lehtien elämänlanka, mutta paikallisuuden käsitettäkin on koko ajan päivitettävä. Samalla pitää tarkasti miettiä, millaisia sisältöjä jaetaan jatkossa paperisen ja millaisia sähköisten tuotteiden kautta.

–Tällaista tekemistä paikallislehdissä käytännössä vasta opetellaan ja opit tulevat varmasti myös näkymään lehtien sisällöissä.

Paikallinen lehti kilpailee ihmisten ajasta ja huomiosta uusmedian kanssa.

–Esimerkiksi erilaiset paikalliset sosiaalisen median yhteisöt haastavat vahvasti perinteisemmän tiedonvälityksen, ja tähän haasteeseen mediatalojen on kyettävä uskottavasti vastaamaan.

–Toisaalta juuri paikallislehtien laajasti näillä foorumeilla jaettavat sisällöt kertovat siitä, että uutiset ja muut jutut kiinnostavat ja ovat monen paikallisen puheenaiheen polttoainetta. Ilman maksavia asiakkaita ei laadukasta ja uskottavaa tiedonvälitystä paikallisellakaan tasolla synny, ja siksi etenkin verkon puolella tilaajamääriä pitäisi pystyä merkittävästi nykyisestä kasvattamaan.

Joonas Romppanen

Aloittaa Keski-Uusimaan vastaavana päätoimittajana 1.3.

47 vuotta, päivälleen 50 vuotta Keski-Uusimaata nuorempi

Kotoisin Järvenpäästä, opiskeli Jyväskylän yliopistossa, asunut vuodesta 2000 Kellokoskella.

Perheeseen kuuluu rouva ja kaksi yläkoululaista tytärtä.

Lukee ja seuraa raveja ja muuta urheilua. Hiihtelee, lenkkeilee.

Golf jäi yhteen kierrokseen viime kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nainen onki Keravanjoesta kuolleen liskon – Korkeasaaren asiantuntija: "Arvelisin, että erikoinen löydös on aikuinen iguaani"
 2. Teollisuushallissa Jokelassa haastava tulipalo – sammutustyöt saatiin päätökseen ennakoitua aiemmin
 3. Minea ja Noora, 14, kävelivät yhtenä päivänä yli 42 kilometriä – järvenpääläistytöt saivat idean Youtube-tähdeltä
 4. Seitsemän uutta koronatartuntaa Keusoten alueella – nollajakso päättyi
 5. Polttoainevarkaat iskivät kolmesti Järvenpäässä – "Taitavat kaverit nappaavat aineen paremmin talteen"
 6. Keravan maauimalaan enintään 100 henkilöä kerrallaan – näin koronapandemia vaikuttaa uimakeitaan toimintaan: "Tärkeää, että jokainen kävijä toimii vastuullisesti"
 7. Maastopalo sai alkunsa ilmeisesti tulitikkuleikeistä Jokelan Pertussa – 20 metrin päässä asuinrakennus
 8. Vuokrapakettiauto leimahti tuleen kesken ajon Lahden moottoritiellä
 9. Henkilöautosta valui bensiiniä maahan Paijalan hautausmaan parkkipaikalla – Järvenpäässä ainakin kolme vastaavanlaista tapausta
 10. Nyt huijataan Telian nimissä – älä vastaa tähän!
 11. Keusoten kunnissa todettiin vain yksi uusi koronatartunta –  Keravalla kolmen päivän nollaputki katkesi
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Keski-Uudellamaalla ei tänäänkään uusia koronavirustartuntoja
 14. Pakettiauto törmäsi henkilöauton perään Järvenpäässä
 15. Lähiviikkoina otetaan rohkeita askelia – pääministeri Marin kertoo, miksi Suomi on siihen valmis

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.