Syksyn ylioppilaskirjoituksia jaetaan koronaviruksen vuoksi, osan tämän kevään kokeista voi uusia ilmaiseksi

Koronavirusepidemia vaikuttaa syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

Ylioppilastutkintolautakunta (YTL) tiedotti tänään, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi.

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) antoi tänään asetuksen, jonka nojalla tämän kevään ylioppilailla on mahdollisuus uusia osa ylioppilaskokeistaan maksutta.

Maksutta voi syksyllä uusia reaaliaineiden, toisen kotimaisen kielen, matematiikan ja pitkän vieraan kielen kokeita, joista kokelas on maksanut koekohtaisen maksun keväällä 2020.

Syy maksuttomuuteen on se, että tämän kevään reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla koronavirustilanteen vuoksi. Siksi valmistautumisaika jäi odotettua lyhyemmäksi.

Ylioppilaskirjoitusten jakamisella YTL puolestaan pyrkii turvaamaan tutkinnon turvallisen järjestämisen syksyllä myös siinä tapauksessa, että koronavirustilanne jatkuu. Näin kokeita voidaan järjestää aiempaa pienemmissä ryhmissä ja suuremmilla turvaväleillä.

Muutos helpottaa YTL:n mukaan erityisesti niiden kokelaiden tilannetta, joiden tutkintosuunnitelmat muuttuivat keväällä oman sairastumisen, aikaistettujen koepäivien tai muun syyn vuoksi.

Syksyn ylioppilaskirjoituksiin on ilmoittauduttava 5. kesäkuuta mennessä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut