Perhelä-kortteli etenee poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta – kuokka uppoaa maahan ensi vuonna

Perhelään tulee 300 asuntoa. Anton Soinne

Anne Sirvio

Järvenpäässä on jo ehditty pohtia useaan otteeseen, miten koronakriisi vaikuttaa Perhelän suunnitelmiin. Hanketta ei olla laittamassa jäähylle, vaan työt etenevät.

YIT:n ja Järvenpään kaupungin Perhelä-hanke etenee suunnitellusti tammikuussa allekirjoitetun toteuttamissopimuksen ehtojen ja aikataulun mukaisesti.

Keväälle sovitut asukastilaisuudet on jouduttu perumaan koronaviruksen vuoksi, mutta asemakaavoitus on edennyt normaalisti.

Järvenpään kaupunginhallitus hyväksyi asemakaavan muutosehdotuksen huhtikuussa. Tavoitteena on, että asemakaava olisi lainvoimainen elokuussa.

YIT on pyytänyt kaupunkia laittamaan vireille Perhelän maa-alueet omistavan yhtiön Liiketalo Koy:n kokonaisjakautumisen jo kaavamuutosaikana.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö ja sen maaomaisuus jaetaan tulevaa asemakaavaa ja tonttijakoa vastaavaksi. Toimenpide nopeuttaa tulevia lupakäsittelyitä sekä rakentamisen aloittamista.

– Perhelä-hankkeen valmistelu sekä suunnittelu etenee aikataulussaan poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Asumisen konseptikehitys on myös käynnistymässä toukokuussa 2020. Tavoiteltu ajankohta rakentamisen alkamiselle on vuoden 2021 alkupuolella, kertoo yksikönjohtaja Sami Viitanen YIT:ltä.

– Hanke etenee poikkeustilanteesta huolimatta hienosti ja käynnistää pitkän ajan keskustan kehittämisen Järvenpäässä. Odotamme jo Perhelää tuomaan uutta ilmettä keskustaan, iloitsee kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kaupungin tiedotteessa.

Perhelän hybridikortteli yhdistää laadukkaan asumisen, palvelut ja työpaikat.

Se sijaitsee Järvenpään ytimessä, juna-aseman vieressä ja lähellä rantaa. Kortteliin rakennetaan 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketilaa. Asuntoja kortteliin tulee noin 300.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut