Kaikkien hintaluokkien renkaat käyvät kaupaksi

Autot: Renkaiden kauppa pyörii, vaikka moni onkin jättänyt autonsa seisomaan.

Niko Kaartoaho (vas.) ja Timo Kaartoaho sekä henkilökuntaan kuuluva Rocky-koira. Anton Soinne
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Liikennemäärät ovat pudonneet roimasti muun muassa työmatka-ajon vähentymisen takia. Moni on jopa poistanut kevään korvalla autonsa liikennekäytöstä.

Osassa rengasliikkeistä on huomattu, että kesärenkaita on edelleen rengashotellissa odottamassa alle laittoa. Rengasliikkeiden ja korjaamoiden noutopalveluilla on kysyntää.

– Autoja on noudettu renkaanvaihtoon enemmän kuin aiemmin, ja sama juttu on korjausten ja huoltojen puolella, Henry Bergström Kellokosken Rengas Oy:stä kertoo.

– Renkaiden kysynnässä ei ole ollut eroa muihin vuosiin, mutta olen kuullut, että paikoitellen on ollut.

– Nekin ihmiset, joiden auto on poissa käytöstä, ovat ilmeisesti halunneet, että se on valmiina, kun tarve tulee, ja ovat renkaat on vaihdettu.

Kellokoskelaisessa liikkeessä on huomattu, että harvinaisempien rengaskokojen ja -merkkien saatavuudessa on voinut olla pieniä ongelmia.

Noutopalvelun kysyntä on kasvanut.

Henry Bergström

Huoltoja ja korjauksia teetetään Bergströmin mukaan normaaliin tahtiin.

Jos renkaiden vaihto on vielä tekemättä, ajan saa seuraavaksi päiväksi.

– Se on sen verran pieni homma. Isommille korjauksille tai huolloille on 3–4 arkipäivän jono.

Keravalaisessa Tekno-Pyörässä on havaittu, että rengashotelliasiakkaita on vielä käymättä eli kaikilla ei ole kesäpyöriä alla.

– Töitä on koko ajan, Timo Kaartoaho Tekno-Pyörästä kertoo.

Kevätsesonki käynnistyi normaaliin aikaan maaliskuun puolivälin tienoilla.

– Uusien renkaiden ostajia on ollut vähän vähemmän kuin muina keväinä.

Siinä ei ole ollut eroa, mitä renkaita ostetaan.

– Asiakkaat luottavat ja ostavat premium-luokan renkaita niin kuin ennenkin.

– Kaikkia hintaluokkia kysytään, ja asiakkaat valitsevat sen mukaan mitä ominaisuuksia arvostavat ja millaista ajoa on.

Töitä on tasaisesti, mutta nyt saa jo kesärenkaat alle lyhyellä varoitusajalla.

– Ajanvarauksella toimitaan, mutta pyritän joustamaan ja nyt on ollut ensimmäiset sellaiset päivät, että voi sanoa, että tule saman tien, Kaartoaho kertoo.

Katsastukseen ajallaan

Katsastusaikoihin ei ole koronan aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi tulossa muutoksia. Ajoneuvot on katsastettava normaaliin tapaan niille merkittynä viimeisenä katsastuspäivänä.

Traficom neuvoo nettisivuillaan, että auton voi antaa katsastukseen vietäväksi jollekulle toiselle henkilölle, jos itse ai halua esimerkiksi riskiryhmään kuulumisen takia asioida katsastustoimipaikalla. Jotkut katsastuspaikat tarjoavat palvelua, jossa auto noudetaan kotoa, ja Traficom neuvoo kysymään palvelun saatavuudesta oman alueen katsastuspaikoilta. Katsastusyritysten nettisivuilla on myös tietoja niiden turvallisuustoimista koronan takia.

Jos ei ole tarvetta käyttää autoa liikenteessä, sen voi viedä katsastukseen vasta silloin, kun käyttö tulee tarpeelliseksi. Jos katsastusaika on mennyt umpeen, autolla voi ajaa katsastustoimipaikalle, kunhan sille on varattu aika katsastukseen etukäteen.

Ajoneuvon viimeisen katsastuspäivän voi tarkastaa Traficomin Oma asiointi -palvelusta tai ajoneuvon rekisteröinti- tai katsastustodistukselta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut