Järvenpäähän tulee kaasutankkausasema vuoden loppuun mennessä

Kaasuauton tankkaamisen pitäisi onnistua Järvenpäässä vuoden loppupuolella. Tuire Punkki

Energiayhtiö Gasumin kaasuasema avautuu tämän vuoden loppuun mennessä Järevnpäässä osoitteessa Diggarinkatu 8 A. Boogien yritysalueelle tuleva uusi asema vahvistaa erityisesti Keski-Uudenmaan asemaverkostoa.

– Tämä kaasuasema on odotettu. Se tulee Järvenpään pääsisääntuloväylän välittömään läheisyyteen ja palvelee monipuolisesti eri suunnista tulevia ajoneuvoja, iloitsevat neuvotteluja Järvenpään kaupungin puolelta edistäneet yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo ja tonttipäällikkö Tarja Kariniemi kaupungin tiedotteessa.

Kaasuajoneuvo on ajoneuvo, joka kulkee maa- tai biokaasulla. Kaasulla käyvät henkilöautot käyvät myös bensalla.

Suomessa on kaasuajoneuvoja lähes 12 000. Luku sisältää henkilö- ja pakettiautot. Kaasuautoilun suosio on kasvanut Suomessa vauhdilla viime vuosina ja ajoneuvojen määrä lähes tuplaantui vuoden 2019 aikana.

– Uusi tankkausasema palvelee henkilöautoliikennettä sekä kevyttä kuljetuskalustoa, kuten jakeluautoja ja jäteautoja, tarjoamalla vähäpäästöistä ja kustannustehokasta bio- ja maakaasua. Kaasuautomallit tarjoavat yksityisautoilijoille ja yrityksille edullisen ja vähäpäästöisen vaihtoehdon autoiluun, kertoo Gasumin liikenneyksikön Suomen maajohtaja Olli Paasio tiedotteessa.

Asema tulee Lidlin jakelukeskuksen ja Puuilon viereen. Gasumin naapuritontille rakentuvat parhaillaan myös Gigantti ja Saka-Auto.

Järvenpään kaasutankkausasema toteutuu kaasukontti-ratkaisuna, jolloin asemalla ei ole suoraa yhteyttä kaasuputkiverkostoon. Kaasukontteja vaihdetaan säännöllisesti kulutuksen mukaan.

Gasumilla on tällä hetkellä 34 tankkausasemaa Suomessa. Uuden asemapaikan valintaan vaikuttivat Järvenpään keskeinen sijainti Keski-Uudenmaan ytimessä, merkittävä logistiikan keskittymä sekä Lahden moottoritien välitön läheisyys, joka mahdollistaa liikennöinnin sekä pääkaupunkiseudun suuntaan että muualle Suomeen.

Lähimmät Gasumin kaasutankkausasemat sijaitsevat Hyvinkäällä, Porvoossa, Vantaan Porttipuistossa, muualla pk-seudulla ja Lahdessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.