Yli 2 000 asiakasta haki lyhennysvapaata lainaansa –  asuntolainoja haetaan nyt vähemmän kuin ennen koronaa

Korona-aikana monia huolestuttaa, mistä rahaa riittää lompakon täytteeksi, kun kesälomakin on pian edessä. Anssi Hietamaa

Anne Sirvio

OP Uusimaan asiakkaat ovat halunneet suojata asuntolainansa koronnousulta ja turvata lainanmaksun tulevaisuudessa. Erityisesti korkokattoja on haettu asuntolainoihin enemmän kuin alkuvuonna.

Euribor-korot ovat nousseet hieman alimmilta tasoiltaan, niiden odotetaan kuitenkin edelleen pysyvän matalina. Asiakkaita koronnousu kuitenkin selkeästi huolestuttaa. Korkokattosopimuksia tehtiin maalis-huhtikuussa yli 30 prosenttia enemmän kuin tammi-helmikuussa.

Kun otetaan huomioon, että samaan aikaan uusia asuntolainoja otettiin aiempaa vähemmän, on kasvu korkokattojen määrässä merkittävä.

– Asuntolainan turvatuotteiden kiinnostuksen kasvuun vaikuttavat koronan suhteen epävarma tilanne ja uutisointi talouden haasteista. On asiakkailta viisasta varautua tulevaan, ja juuri nyt korkokaton saa poikkeuksellisen halvalla matalalle tasolle, sanoo OP Uusimaan asuntorahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava pankinjohtaja Satu Laamanen.

Korkokatto, luoton takaisinmaksuturva ja vakavan sairauden turva ovat kaikki tuotteita, joiden avulla asuntolaina-asiakas voi varmistaa lainanmaksun. Ne tarjoavat turvaa tilanteissa, jossa korot nousevat tai asiakasta kohtaa esimerkiksi työttömyys tai vakava sairaus.

– Lainansa turvaamisesta ovat olleet kiinnostuneita niin uudet kuin vanhatkin asiakkaat.

Yli 2 000 asiakasta on hakenut lyhennysvapaata lainaansa. Uusia asuntolainoja haetaan nyt hieman vähemmän kuin ennen koronaa.

On asiakkailta viisasta varautua tulevaan.

Satu Laamanen.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut