Toimittajalta: Tämä aika saa keksimään

Ihminen on sopeutuvainen laji. Siksi me olemme pystyneet levittäytymään joka puolelle ja selviytymään monenlaisissa oloissa ja monissa tilanteissa. Kun eteen tulee uusi tilanne, funtsimme hetken, että mitäs nyt tehdään. Sitten tehdään.

Näin se on mennyt tänä korona-aikanakin. Olemme sopeutuneet, vaihtelevalla menestyksellä mutta kuitenkin, elämään uutta arkea.

Uusia konsteja on pitänyt keksiä myös vapaaehtoistoiminnassa ja niiden ihmisten auttamisessa, jotka ovat koronarajoitusten takia nyt ihan tiiviisti neljän seinän sisällä.

Tämä aika panee keksimään, sanoi järvenpääläinen vapaaehtoinen, ja osui naulan kantaan. Hän on mukana piristämässä ympäristönsä ikäihmisten arkea yhdessä muiden kanssa ja yhteistyössä kaupungin väen kanssa.

Erilaisia yhteisöllisyyden muotoja ilman yhteen kokoontumista luotiin nopeasti koronarajoitusten alkamisen jälkeen. Tietotekniikkaan tottuneille se oli ehkä helpointa.

Nyt näyttää siltä, että rajoituksia voidaan vähitellen höllätä, mutta kokonaan ne eivät poistu pitkiin aikoihin. Siksi on fiksua huolehtia siitä, että nyt keksityt turvalliset yhteisöllisyyden muodot pysyvät käytössä. Hyviä ideoita voi aina muokata, kun tilanne muuttuu. Koronasta toivottavasti päästään joskus kokonaan eroon, mutta pandemian aikana liikkeelle laitettuja hyviä juttuja ei kannata silloinkaan unohtaa. Vaikka suurin osa meistä saakin vilistää vapaasti, kun korona lähtee, aina on ihmisiä, jotka eivät voi. Nyt meillä on mainioita tapoja pitää yhteyttä heidän kanssaan ja järjestää kaikille yhteisiä juttuja. Tämä on tavattoman arvokas asia.

Onneksi tämä poikkeuksellinen aika on pannut kekseliäisyyden liikkeelle niin monessa fiksussa ja positiivisessa toiminnassa. Joka lähtöön ja joka tekijälle löytyy. Haastan: etsitään jokainen itsellemme jokin niistä asioista ja mennään mukaan, tuetaan tai kannustetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 2. Nuori ajoi mopoautolla pylvääseen Järvenpäässä
 3. Keravan Prisman pahoinpitely on aiheuttanut "tunteikasta kirjoittelua sosiaalisessa mediassa"
 4. Hyvinkäällä lauantaiyönä kuolemaan johtanut onnettomuus
 5. Arvokasta kulttuurihistoriaa konservoidaan esiin seinistä Järvenpäässä – "Hän on nyt pinnalla"
 6. Järvenpään poliisiasema elinkaarensa päässä – ratkaisu uusista tiloista löytymässä? "Mitään päätöksiä ei ole tehty"
 7. Jokelassa pillastuneita hevosia vapaalla jalalla – ilveksen epäillään hyökänneen hevosten kimppuun
 8. Hurja tulipalo kerrostalossa Järvenpään Prismaa vastapäätä – parvekkeelle paenneet saatiin alas nostolava-autolla: "Siellä on seinät ja katot aivan mustana"
 9. Koira sai lieden päälle ja aiheutti tulipalon
 10. Järvenpään yhteiskoulun moduulit siirretään – 14 kilometrin kiertoreitti aiheuttaa haittaa liikenteelle
 11. Kunnan suunnitelmat rakentaa kerrostaloja pientaloalueen viereen sai asukkaat suunniltaan Tuusulassa – "Toiveitamme ei ole kuunneltu"
 12. Järvenpään kaupungintalon purkutyöt aloitetaan – hallinnon henkilöstölle vuokrattu tiloja Perhelästä
 13. Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 14. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 15. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.