Toimittajalta: Tämä aika saa keksimään

Ihminen on sopeutuvainen laji. Siksi me olemme pystyneet levittäytymään joka puolelle ja selviytymään monenlaisissa oloissa ja monissa tilanteissa. Kun eteen tulee uusi tilanne, funtsimme hetken, että mitäs nyt tehdään. Sitten tehdään.

Näin se on mennyt tänä korona-aikanakin. Olemme sopeutuneet, vaihtelevalla menestyksellä mutta kuitenkin, elämään uutta arkea.

Uusia konsteja on pitänyt keksiä myös vapaaehtoistoiminnassa ja niiden ihmisten auttamisessa, jotka ovat koronarajoitusten takia nyt ihan tiiviisti neljän seinän sisällä.

Tämä aika panee keksimään, sanoi järvenpääläinen vapaaehtoinen, ja osui naulan kantaan. Hän on mukana piristämässä ympäristönsä ikäihmisten arkea yhdessä muiden kanssa ja yhteistyössä kaupungin väen kanssa.

Erilaisia yhteisöllisyyden muotoja ilman yhteen kokoontumista luotiin nopeasti koronarajoitusten alkamisen jälkeen. Tietotekniikkaan tottuneille se oli ehkä helpointa.

Nyt näyttää siltä, että rajoituksia voidaan vähitellen höllätä, mutta kokonaan ne eivät poistu pitkiin aikoihin. Siksi on fiksua huolehtia siitä, että nyt keksityt turvalliset yhteisöllisyyden muodot pysyvät käytössä. Hyviä ideoita voi aina muokata, kun tilanne muuttuu. Koronasta toivottavasti päästään joskus kokonaan eroon, mutta pandemian aikana liikkeelle laitettuja hyviä juttuja ei kannata silloinkaan unohtaa. Vaikka suurin osa meistä saakin vilistää vapaasti, kun korona lähtee, aina on ihmisiä, jotka eivät voi. Nyt meillä on mainioita tapoja pitää yhteyttä heidän kanssaan ja järjestää kaikille yhteisiä juttuja. Tämä on tavattoman arvokas asia.

Onneksi tämä poikkeuksellinen aika on pannut kekseliäisyyden liikkeelle niin monessa fiksussa ja positiivisessa toiminnassa. Joka lähtöön ja joka tekijälle löytyy. Haastan: etsitään jokainen itsellemme jokin niistä asioista ja mennään mukaan, tuetaan tai kannustetaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut