Vapaa-ajan asunto paloi yöllä Tuusulassa – kaksi henkilöä sairaalaan

Kuvituskuva. Sirkku Aalto

Tero Vähämäki

Kaksi henkilöä loukkaantui lievästi Tuusulan Ruotsinkylässä tiistaina hieman ennen iltakymmentä syttyneessä rakennuspalossa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Olli Ryhänen kertoo, että Lohkullankujalla sijaitsevassa vapaa-ajan asunnossa yötä viettänyt kaksikko oli herännyt yöllä pamaukseen ja havainnut rakennuksen olevan täysin tulessa. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, tuli oli levinnyt jo rakennuksen ullakkotiloihin.

– Toinen henkilöistä oli paennut ikkunan kautta, toinen palavan eteisen läpi peittoon kääriytyneenä, Ryhänen kertoo.

Ryhäsen mukaan palolla ei ollut juurikaan vaaraa levitä laajemmalle. 60-neliöinen vapaa-ajan rakennus paloi kuitenkin pahasti.

– Saimme palon nopeasti haltuumme. Aika paljon jouduimme purkamaan kevytrakenteista rakennusta.

Ryhänen kertoo, että pelastuslaitoksen yksikkö oli paikanpäällä kolmeen asti yöllä vahtimassa, ettei palo syty uudestaan.

Paikalla olleet henkilöt toimitettiin Peijaksen sairaalaan tutkittaviksi palovammojen ja savun hengittämisen vuoksi. Ryhäsen mukaan henkilöt vaikuttivat olevan olosuhteisiin nähden hyväkuntoisia.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

– Pieni epäilys on rakennuksen ulkopuolella tapahtuneeseen tupakointiin liittyen, mutta asiaa tutkitaan, Ryhänen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.