Ravintola Sesonki lopettaa Järvenpäässä – "Joskus luopuminen on ainoa moraalisesti oikea ratkaisu"

Vappuna 2018 Järvenpää Citymarketin yhteyteen avattu Sesonki lopettaa. Sauvo Jylhä

Järvenpään K-Citymarketin yhteydessä sijaitsevan ravintola Sesongin ovet ovat olleet suljettuina jo 22.3. lähtien hallituksen ohjeen mukaisesti. Sesongin ovet eivät kuitenkaan aukea 1.6., vaikka hallitus on antanut siihen luvan.

– Epävarmuus tulevasta ja linjatut ravintoloiden rajoitukset, yhdistettynä jo aiemmin heikentyneeseen asiakasvirtaan, on taloudellisesti kestämätön yhdistelmä, kertoo Sesongin toimitusjohtaja Satu Kilpirova tiedotteessa.

– Ei ole myöskään oikein pitää työntekijöitä epävarmuudessa. Joskus luopuminen on ainoa moraalisesti oikea ratkaisu.

Sesonki toi tullessaan ensimmäisen ja uudenlaisen grocerant -konseptin Suomeen yhdistämällä ravintolan ja kaupan.

– Meille tultiin ihan Nuorgamista asti. Halusimme rikastuttaa ihmisten elämää ja tuottaa heille ainutlaatuisia ja unohtumattomia elämyksiä. Siinä me onnistuimme, Kilpirova sanoo.

Asiakkaista luopuminen on Sesongin väelle hyvin vaikeaa.

– Meillä oli monia ihania kanta-asiakkaita. Olisimme vain tarvinneet heitä enemmän. Emme päässeet kunnolla vauhtiin, ja sitten tuli korona.

Kilpirova haluaa myös välittää Sesongin asiakkaille kiitokset.

– Haluamme kiittää asiakkaitamme kuluneesta ajasta ja lukuisista tsemppiviesteistä. Tiedämme myös, että monilla on vielä käyttämättömiä lahjakortteja meille. Ymmärrämme pettymyksen ja otamme asiakkaisiimme yhteyttä lähipäivinä lahjakorttien korvaamisesta.

Sesonki avattiin vappupäivänä 2018. Menut ja annokset olivat suurelta osin entisen osakkaan, huippukokki Matti Jämsenin käsialaa. Sesongin ideana oli tehdä K-Citymarket Järvenpään tuoreista raaka-aineista annoksia.

Muokattu: Korjattu sulkemispäivä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Lahdenväylän nokkakolaria edelsi takaa-ajo
 14. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 15. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.