Suomen Tivoli ei lähde kiertueelle ehkä ollenkaan – avaa tivolin Tuusulaan kesäkuun alussa

Suomen Tivoli ei lähde ainakaan vielä kiertueelle koronatilanteen vuoksi. Tivoli pystytetään kesäksi varikolle Tuusulaan. Arkistokuva. Sami Kuusivirta
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Tuusulalainen tivoliyritys Suomen Tivoli aloittaa kesäkautensa poikkeuksellisesti pystyttämällä tivolin omalle varikolleen Etelä-Tuusulan Huhtariihen alueelle.

Kiertueelle tivoli ei ole lähdössä ainakaan vielä koronatilanteen vuoksi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tivolin pitäisi olla nyt Oulussa.

Toimitusjohtaja Lulu Sariolan mukaan Tuusulassa varikon keskellä on noin 5 000 neliön kenttä, jonne asetetaan 12 suosittua laitetta sekä pelejä ja myyntipisteitä. Normaalisti tivolilla on käytössä 27 laitetta.

Tivoli avautuu maanantaina 1. kesäkuuta osoitteessa Tivolintie 10. Tivoli on avoinna päivittäin kello 12–18. Maanantait tivoli on suljettuna avauspäivää lukuun ottamatta.

– Tivoli toimii omalla varikolla tarvittaessa heinäkuun loppuun asti. Piha-alueilla on pysäköintitilaa kohtalaisen paljon ja bussipysäkiltä on kävelymatkaa reilu kilometri.

Varikolla on viime vuosina järjestetty Halloween-tivolitapahtumia lokakuussa.

Tivolissa pyritään ehkäisemään koronan leviämistä monenlaisin toimin: tivolilaitteita desinfioidaan jatkuvasti, turvaväleihin kiinnitetään huomiota ja myyntipisteissä työskentelevät suojautuvat kasvomaskeilla.

Päätös kotipihaan jäämisestä tivolin kanssa syntyi Lulu Sariolan mukaan pitkän harkinnan jälkeen. Hänen mukaansa on suuri riski, että koronavirus lähtee leviämään uudelleen, kun yhteiskunnassa aletaan nyt purkaa rajoitteita.

– Vaikka rajoitteita kiristettäisiin uudelleen, meidän ei tarvitse miettiä, miten saamme kaluston takaisin kotiin. Ja jos kävisi niin, että joku tivolityöntekijöistä altistuisi koronalle, joutuisimme koko porukka olemaan karanteenissa useamman viikon, jolloin kulut juoksevat, mutta tivolia ei voitaisi pitää auki.

Hallituksen asettama 500 henkilön kokoontumisrajoitus on Lulu Sariolan mukaan liian pieni, jotta tivolin kulut saataisiin katettua kiertueoloissa.

– Jos koronatilanne olennaisesti helpottuu ja hallitus purkaisi rajoitteita lisää, niin siinä tapauksessa lähdemme tien päälle. Nyt kuitenkin toivon, että tämä ratkaisu auttaa meidät turvallisesti korona-ajan yli ja ensi keväänä taas toiminta voisi alkaa normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.