Suomen Tivoli ei lähde kiertueelle ehkä ollenkaan – avaa tivolin Tuusulaan kesäkuun alussa

Suomen Tivoli ei lähde ainakaan vielä kiertueelle koronatilanteen vuoksi. Tivoli pystytetään kesäksi varikolle Tuusulaan. Arkistokuva. Sami Kuusivirta
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Tuusulalainen tivoliyritys Suomen Tivoli aloittaa kesäkautensa poikkeuksellisesti pystyttämällä tivolin omalle varikolleen Etelä-Tuusulan Huhtariihen alueelle.

Kiertueelle tivoli ei ole lähdössä ainakaan vielä koronatilanteen vuoksi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tivolin pitäisi olla nyt Oulussa.

Toimitusjohtaja Lulu Sariolan mukaan Tuusulassa varikon keskellä on noin 5 000 neliön kenttä, jonne asetetaan 12 suosittua laitetta sekä pelejä ja myyntipisteitä. Normaalisti tivolilla on käytössä 27 laitetta.

Tivoli avautuu maanantaina 1. kesäkuuta osoitteessa Tivolintie 10. Tivoli on avoinna päivittäin kello 12–18. Maanantait tivoli on suljettuna avauspäivää lukuun ottamatta.

– Tivoli toimii omalla varikolla tarvittaessa heinäkuun loppuun asti. Piha-alueilla on pysäköintitilaa kohtalaisen paljon ja bussipysäkiltä on kävelymatkaa reilu kilometri.

Varikolla on viime vuosina järjestetty Halloween-tivolitapahtumia lokakuussa.

Tivolissa pyritään ehkäisemään koronan leviämistä monenlaisin toimin: tivolilaitteita desinfioidaan jatkuvasti, turvaväleihin kiinnitetään huomiota ja myyntipisteissä työskentelevät suojautuvat kasvomaskeilla.

Päätös kotipihaan jäämisestä tivolin kanssa syntyi Lulu Sariolan mukaan pitkän harkinnan jälkeen. Hänen mukaansa on suuri riski, että koronavirus lähtee leviämään uudelleen, kun yhteiskunnassa aletaan nyt purkaa rajoitteita.

– Vaikka rajoitteita kiristettäisiin uudelleen, meidän ei tarvitse miettiä, miten saamme kaluston takaisin kotiin. Ja jos kävisi niin, että joku tivolityöntekijöistä altistuisi koronalle, joutuisimme koko porukka olemaan karanteenissa useamman viikon, jolloin kulut juoksevat, mutta tivolia ei voitaisi pitää auki.

Hallituksen asettama 500 henkilön kokoontumisrajoitus on Lulu Sariolan mukaan liian pieni, jotta tivolin kulut saataisiin katettua kiertueoloissa.

– Jos koronatilanne olennaisesti helpottuu ja hallitus purkaisi rajoitteita lisää, niin siinä tapauksessa lähdemme tien päälle. Nyt kuitenkin toivon, että tämä ratkaisu auttaa meidät turvallisesti korona-ajan yli ja ensi keväänä taas toiminta voisi alkaa normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Avotulen teko on kielletty metsäpalovaaran vuoksi – palokunta kävi viime yönä epävirallisella nuotiopaikalla toistamiseen lyhyen ajan sisällä
 2. Kerää ja skannaa -palvelusta tuli suosittu koronakevään kauppareissuilla – palvelu otetaan käyttöön tänään Järvenpään Prismassa
 3. Äidin, 94, ja pojan, 64, välissä neljä metriä – Kivipuistossa asukkaita saa tavata erityisjärjestelyin
 4. Näköislehdessä tänään: Kesäkukkia ei löydy maisemasuunnittelijan omalta pihalta – poimi talteen Eva Wuiten puutarhavinkit
 5. Neljäs nollavuorokausi koronassa – ei uusia tartuntoja Keusoten alueella
 6. Vaisalan toimitusjohtaja jää eläkkeelle, tilalle tulee Nokia-taustainen Kai Öistämö
 7. ESPN: Koripallon NBA-kausi päättyisi viimeistään 12. lokakuuta
 8. Lukijalta: Lomautuksista liian ruusuinen kuva
 9. Italia avaa rajansa eurooppalaisille
 10. Tutkijaryhmä suosittelee maskien käyttöä koronapandemian tukahduttamiseen
 11. Koti: Vihreä tulee ryminällä ja jäädäkseen, iloitsee Huvila & Huussi -ohjelmasta tuttu Eva Wuite – "Perennapenkit, pottumaat ja marjapuskat ovat olleet aina suomalaisille kovin tärkeitä"
 12. Suomella paljon petrattavaa kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa
 13. Maailmassa ei ole vain yhtä viittomakieltä, kuten monet kuulevat luulevat – Jotkut jopa pähkäilevät, voivatko viittomakieliset ajaa autoa
 14. Kiistelty laki hidasautoista voi vielä kaatua – "Useita muutoksia tarvitaan, jos ratkaisu yleensä löydetään"
 15. Ennätysmäärä kokelaita kirjoitti tänä keväänä vähintään viisi laudaturia – huippuarvosanoja kirjoittavien määrä on noussut kymmenessä vuodessa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Järvenpään massiivinen sähkökatkos on ohi – liki 18 000 asiakasta oli ilman sähköä puolisen tuntia
 2. Asfalttityömaan onnettomuus aiheutti laajan sähkökatkon Järvenpäässä
 3. Festivaalin yllätys Järvenpäässä ja Tuusulassa – mikrokonserttien putki taiteilijakodeissa, parvekkeiden alla ja puutarhoissa
 4. Kaksi loukkaantui ulosajossa moottoritiellä Mäntsälässä
 5. Poliisi twiittasi koulujen päättäjäisyöstä: häiriköintiä, ryyppäämistä, Järvenpään Rantapuistossa epäilty puukotus
 6. Järvenpään laajan sähkökatkoksen syy selvisi – lähes 4 000 asiakasta jäi ilman sähköä
 7. Neljäs nollavuorokausi koronassa – ei uusia tartuntoja Keusoten alueella
 8. Ensipuraisu terassilla! – "Kuin kieltolaki päättyisi! Saa oikein luvalla juoda!"
 9. Kiistellystä skeittipuistosta järjestetään asukasilta Sompiossa – "Kerätään myös ideoita puiston kehittämiseksi"
 10. Keravalainen innovaatio lähtee valloittamaan maailmaa: "Tavoitteena on saada La Toilette Euroopan markkinoille ensi vuoden aikana."
 11. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 12. Kakkosessa luvassa derbyherkkua kolmesti – Palloliitto julkaisi otteluohjelman
 13. Uusi ravintola avaa tällä viikolla kauppakeskus Karusellissa – yrittäjä pyörittää ennestään Keravan Subwaytä
 14. Sinebrychoffin jättitölkin ulkoasu muuttuu taas: "Muutos sopii hyvin ajan henkeen" – aiempi värinvaihto kuumensi tunteita
 15. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.