Keravan maauimalaan enintään 100 henkilöä kerrallaan – näin koronapandemia vaikuttaa uimakeitaan toimintaan: "Tärkeää, että jokainen kävijä toimii vastuullisesti"

Keravan maauimalassa on tänä kesänä muutamia erityistoimia koronapandempian vuoksi. Arkistokuva. Meri Koskinen
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keravan kesäinen uimakeidas, vuonna 1957 valmistunut maauimala avautuu maanantaina 1. kesäkuuta aamukuudelta.

Koronapandemian ja viime vuonna valmistuneen uimahallin vuoksi maauimalan toiminnassa on muutamia muutoksia tänä kesänä.

Keravan vs. liikuntapalvelujohtaja Marjaana Risku kertoo, että maauimalassa rajoitetaan kävijämääriä ja kiinnitetään erityistä huomiota turvaväleihin ja hygieniaan.

– Maauimalan alueelle otetaan kerrallaan enintään 100 henkilöä. Lisäksi allaskohtaisesti on asetettu kävijärajoituksia turvallisen uimisen turvaamiseksi. Yleisiä tiloja siivotaan tehostetusti, Risku listaa.

Maauimalan nurmialueilla on poikkeusolojen ajan normaalia enemmän tilaa, sillä aikaisempina kesinä uimalassa on hellepäivinä saattanut käydä jopa yli tuhat asiakasta.

Riskiryhmät on myös huomioitu uimalan kesässä. Riskiryhmille suositellaan erillistä asiointiaikaa tiistaisin ja torstaisin kello 6–8. Maauimala on avoinna arkisin kello 6–21 ja viikonloppuisin kello 10–19.

Asiakasrajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Marjaana Riskun mukaan maauimalassa voi viettää kerrallaan kaksi tuntia.

– Uinninvalvojat valvovat ja muistuttavat ohjeiden noudattamisesta, mutta on tärkeää, että jokainen kävijä myös itse toimii alueella vastuullisesti ja ohjeita noudattaen, Risku huomauttaa.

Maauimalassa järjestetään kesällä ohjattua toimintaa. Uimakouluja on kesäkuusta elokuuhun. Vesijumppaa järjestetään maanantai- ja keskiviikkoaamuina. Jumppaan otetaan enintään 20 henkilöä.

Käynti maauimalaan tapahtuu tänä vuonna uimahallin sisäänkäynnin ja kahvilan kautta, jossa on myös lipunmyynti.

– Uimahallin kahvila palvelee kesällä myös maauimalan asiakkaita. Uimapäädyssä on palveluluukku maauimalan puolella.

Uimahalli on aulakahvilaa lukuun ottamatta suljettu kesän ajan. Marjaana Riskun mukaan uimahallin puolella tehdään rakennusurakkaan liittyviä takuukorjauksia kesällä. Allasosaston lisäksi kuntosalit, pukutilat ja saunat ovat pois käytöstä.

Uimahalli on tarkoitus avata jälleen elokuussa. Marjaana Riskun mukaan takuukorjausten aikataulu vaikuttaa myös maauimalan kauden pituuteen.

– Tarkka aikataulu täsmentyy myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Keravan Prisman pahoinpitely on aiheuttanut "tunteikasta kirjoittelua sosiaalisessa mediassa"
 2. Nuori ajoi mopoautolla pylvääseen Järvenpäässä
 3. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 4. Hyvinkäällä lauantaiyönä kuolemaan johtanut onnettomuus
 5. Arvokasta kulttuurihistoriaa konservoidaan esiin seinistä Järvenpäässä – "Hän on nyt pinnalla"
 6. Kuljettaja menetti auton hallinnan Tuusulan Hämeentiellä – törmäsi liikennemerkkiin ja ajautui vastaantulevien kaistalle
 7. Kunnan suunnitelmat rakentaa kerrostaloja pientaloalueen viereen sai asukkaat suunniltaan Tuusulassa – "Toiveitamme ei ole kuunneltu"
 8. Järvenpään poliisiasema elinkaarensa päässä – ratkaisu uusista tiloista löytymässä? "Mitään päätöksiä ei ole tehty"
 9. Jokelassa pillastuneita hevosia vapaalla jalalla – ilveksen epäillään hyökänneen hevosten kimppuun
 10. Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 11. Näköislehdessä tänään: Jukka Ylitalon autokokoelman arvo jo satojatuhansia – "Ensisijaisesti ostan näitä kiinnostuksen takia"
 12. Hurja tulipalo kerrostalossa Järvenpään Prismaa vastapäätä – parvekkeelle paenneet saatiin alas nostolava-autolla: "Siellä on seinät ja katot aivan mustana"
 13. Koira sai lieden päälle ja aiheutti tulipalon
 14. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.